Gå til sidens hovedinnhold

Den nye supermaten?

Gjenganger på frokostbordet kan gi bedre helse og slankere kropp.

(SIDE2): De siste årene har begrepet «supermat» sneket seg inn i kostholdsvokabularet og listen over de sunneste matvarene blir stadig oppdatert. Nå kan en gammel frokostkjenning få innpass på den eksklusive oversikten.

Siste nytt fra Side2, besøk forsiden akkurat nå!

Styrket immunforsvar, mindre sykdom
Matvarer stappet med antioksidanter og sunne næringsstoffer blir båret fram av kostholdseksperter verden rundt som såkalt «supermat» - mat med spesielt helsegunstig effekt. Disse matvarene skal styrke immunforsvaret og være gunstige i forebygging av sykdom.

Sjokolade og te
Bær som blåbær, solbær og nyere tilskudd som goji- og acaibær har vært mye omtalt de siste årene. Andre matvarer som skal være ekstra bra for oss er blant annet spinat, nøtter, kalkun, laks, mørk sjokolade og te.

Nå foreslår forskere at også egg skal få betegnelsen «supermat», med sitt høye næringsinnhold og evne til å forebygge overvekt. Egg er en utmerket kilde til protein og er stappet vitaminer som vitamin D og vitamin B12, det skriver Marie Claire. Egg inneholder også en blanding av essensielle aminosyrer, som er nyttig for vekst og rekreasjon hos både barn og voksne.

Balanserer vekten
Ifølge nettstedet skal nye studier videre vise at egg spiller en viktig rolle i vektbalanse. Et middels stort egg inneholder færre enn 80 kalorier, og er et utmerket valg på frokostbordet om man skal passe vekten.

- Det er klare ernæringsmessige fordeler ved å spise egg regelmessig. Bare ett egg om dagen forsyner kroppen med anbefalt daglig inntak av vitamin D, som er essensielt for beinstruktur og forebygging av hjertesykdom.

Egg bidrar også til økt metthetsfølelse, noe som kan gjøre at man spiser mindre utover dagen.

Følg Side2 på Facebook - klikk her!

Kommentarer til denne saken