Gå til sidens hovedinnhold

Egmont samler seg i nytt mediehus

Alle heleide Egmont-selskaper i Norge flytter i 2012 sammen i nytt, felles mediehus.

Nydalen blir stedet for et nytt signalbygg som både vil synliggjøre Egmont som medieaktør i Norge og skape synergier mellom virksomhetene.

Når Egmont Serieforlaget, Hjemmet Mortensen og Nordisk Film samles i et nytt mediehus, vil alle heleide norske datterselskaper med en samlet omsetning på cirka 2,5 milliarder kroner og ca 600 medarbeidere få samme adresse. Egmonts deleide virksomheder i Norge, som er TV2, Mediehuset Nettavisen og Cappelen Damm, vil ikke flytte inn i det nye mediehuset.

- Et slikt felles Egmont-hus vil bygge kjennskap og synlighet for Egmont som ett av Nordens største medieselskaper, og tydeliggjøre Egmont i Norge som attraktiv samarbeidspartner og arbeidsplass. Samlokaliseringen åpner også for realisering av synergier på tvers av virksomhetene, både i forhold til markedsmessige muligheter og knyttet til drift og servicefunksjoner, skriver Anne Britt Berentsen, administrerende direktør i Hjemmet Mortensen, i en melding

Det er nå inngått leiekontrakt med Avantor i et nybygg i Nydalsveien 16-26 - i ett av de gjenstående utbyggingsfeltene i Nydalen.

- Nybygget vil representere en spennende fornyelse av arkitekturen i Nydalen og vil ha moderne løsninger både miljømessig og tilrettelagt for en moderne medievirksomhet, med fleksible og effektive kontorlokaler som understøtter kjernevirksomheten og tilrettelegger for intern arbeidsflyt og kunnskapsdeling, skriver administrerende direktør Anne Britt Berentsen.

Kommentarer til denne saken