HTML EMBED

Følg oss på FACEBOOK

Stadig flere nordmenn velger seg Egypt, og ikke bare vinterstid. Ving forteller oss at de øker sin sommerkapasitet til det nordafrikanske landet med 50 prosent neste år, mens salget av Egypt-turer hittil i år har økt med 188 prosent hos reisebyråkjeden Ticket. En tendens er dessuten at nordmenn velger å bli der lenger enn tidligere – gjerne to uker – og da kan det være kjekt å ha planlagt noen alternative aktiviteter til sol- og strandliv. Her er våre forslag.

1. Luksuscruise på Nilen

Egypt hadde ikke vært Egypt uten Nilen, som la premissene for jordbruk, for sivilisasjonens vekst og definerte egypternes tro og liv. Visste du for eksempel at alle pyramidene ligger vest for elven fordi solen går ned der, og dermed gjorde vestbredden til symbol for livet etter døden? Nilen-cruisene går stort sett mellom byene Luxor og Aswan, og det er flere hundre tilbydere, så velg med omhu. Sjekk nøye hva som er inkludert av måltider, utflukter og fasiliteter om bord. En tommelfingerregel er at jo nyere båten er, jo bedre er standarden.
> www.nilecruising.com
> www.nilecruisereservationcenter.com
> www.nilerivercruise.com

2. Ridetur i ørkenen i Egypt

Trives du på hesteryggen skorter det ikke på muligheter i Egypt. Ved pyramidene og på turiststrender falbys turer på heste- og kamelrygger, men her som ellers gjelder det å søke opp de seriøse tilbyderne. Forhør deg gjerne via hotellet og avtal for all del pris på forhånd. Anerkjente Prestige Equestrian holder til nær Sakkara-ruinene tre mil fra Kairo, og tilbyr korte og lengre turer for både nybegynnere og mer erfarne hestefolk.
> www.egypthorsetours.com

Last ned gratis guide til destinasjoner i EGYPT

3. Dykk på krigsskip i Egypt

Svært mange drar til Egypt på grunn av de fantastiske snorkle og dykkeforholdene, ikke minst på Sinai-halvøya ved Sharm el- Sheikh og nasjonalparken Ras Muhammad. En av de mest spektakulære attraksjonene under vann er krigsskipet SS Thislegorm like ved Sharm el-Sheikh. Få kjenner dette skipet bedre enn John Kean, som har skrevet bok det, og som tilbyr guidede undervannsturer hit og andre steder rundt om i Rødehavet.
> www.ssthistlegorm.com

Artikkelen fortsetter under bildet

4. Golf ved pyramidene i Egypt

Det kan nok bli vel mange vitser om å havne i bunkeren når man spiller golf i Sahara, men det får man tåle. En av landets stiligst beliggende baner hører til hotellet Mena House Oberio, der du kan spille med god utsikt til Giza-pyramidene, men vit at banen er stengt for renovering fram til sommeren. Av turistdestinasjonene har Hurghada best utvalg av golfbaner med Cascades Golf Resort designet av Gary Player, som en favoritt, mens i Sharm el-Sheikh anbefales Jolie Ville Golf & Resort.
> www.oberoimenahouse.com
> www.residencedescascades.com
> www.jolieville-golf.com

5. Ballongferd i Egypt

Se Egypt fra en annen vinkel! Om du tør. Ikke minst rundt Luxor er det mange som tilbyr ballongturer, og de bør tas ved soloppgang når ørkenen virkelig gløder på sitt aller mest magiske. Sindbad Hot Air Balloons og Magic Horizon Balloons er et par aktører med lang erfaring og god kapasitet. En 45-minutters tur koster fra rundt 800 kr per person, inkludert henting fra hotell eller cruisebåt.
> www.sindbadballoons.com
> www.magichorizon.com

6. ATV -safari i Egypt

De bråker, er neppe altfor miljøvennlige og kan være farlige for den uvørne, men like fullt er en ørkensafari på ATV-sykkel en fristende opplevelse. Top Safari i Hurghada tilbyr guidede ørkenturer på 5–6 timer, en solid økt som blant annet inkluderer boltring i sanddynene, kamelriding hos beduiner i ørkenen og en orientalsk grillfest. Prestige Equestrian (se avsnitt om ridetur) har liknende opplegg nær Kairo.
> www.egypt-hurghada.net

ABONNER PÅ REISER & FERIE