Gå til sidens hovedinnhold

Kidnappingssaken: Gift med en av Norges rikeste

Anne-Elisabeth Falkevik Hagen (68) - som politiet frykter er kidnappet - er gift med en av Norges rikeste.

Onsdag morgen sprakk nyheten om at Anne-Elisabeth Falkevik Hagen, som er kona til eiendomsinvestor Tom Hagen, skal ha blitt holdt i fangskap siden begynnelsen av november. Ifølge Romerikes Blad har gisseltakerne fremsatt krav om løsepenger i kryptovaluta.

Les mer: Krever ni millioner euro i løsepenger

Rik på strøm og eiendom

Tom Hagen (68) har vært en aktiv eiendomsinvestor i flere tiår, men det er ifølge bladet Kapital eierandelen på 70 prosent i Elkraft som utgjør den største delen av formuen. Tidsskriftet beregnet i 2018 Tom Hagens nettoformue til 1,7 milliarder kroner, opp fra 1,6 milliarder i 2017. Med det var han nummer 172 på bladets liste over de 400 rikeste.

Les også: Flere kidnappinger med krav om løsepenger i kryptovaluta

Elkraft-konsernet hadde i 2017 en omsetning på over to milliarder og leverer kraft til hele Norden.

Selskapet ble stiftet i 1992 og er en av de første private aktørene etter at energiloven ble åpnet for fri konkurranse på kjøp og salg av kraft.

Stor på Kvitfjell

Kapital skriver videre at Hagen eier også betydelige verdier på Kvitfjell gjennom selskapet Tom Hagen Eiendom. Dette selskapet omsatte ifølge Proff.no i 2017 for 41,9 millioner kroner og hadde et overskudd før skatt på 18,2 millioner. Han eier blant annet hotellselskapet Kvitfjell hotell.

DN skrev i fjor sommer at strømsalg og eiendomsinvesteringer har gitt Hagen én milliard på 11 år.

Lørenskog-mannen omsatte i fjor for nesten 2,4 milliarder kroner og satt igjen med hele 174 millioner kroner etter skatt. Det var et rekordresultat. Milliardæren tok ikke ut utbytte for 2017. Bokført egenkapital i hans holdingselskap utgjorde ifølge DN 872 millioner kroner, mens den reelle formuen ifølge Kapital altså er over dobbelt så mye.

Les også

RB: Politiet mener kona til en av Norges rikeste er kidnappet

Kommentarer til denne saken