Gå til sidens hovedinnhold

Eiendomskonge kjøper jetfly

Bergenseren Arne Veidung (50) bruker 40 millioner kroner for å komme seg raskere fra A til Å.

(iBergen.no) : – Jeg kan bekrefte at FAV-gruppen har gått til innkjøp av et mindre fly, en Cessna Citation CJ2 2004-modell med åtte passasjerseter. Når det gjelder kostnadene, vil jeg ikke gå i detaljer om avtalen, men denne typen fly vil ligge på rundt 40 millioner kroner i innkjøp, sier økonomidirektør Lars Olav Skålnes i FAV-Gruppen AS til iBergen.no.

Skal leies ut
Flyet blir ikke Arne Veidungs personlige jet. Ifølge Skålnes er planen at flyet både skal brukes av selskapets ansatte ved behov, og leies ut til andre som har behov for å forflytte seg raskt på kontinentet, eller til et annet.

– Maskinen er sertifisert for å kunne krysse Atlanterhavet, sier Skålnes, som understreker at man her akter å drive forretning.

– Vi regner med å tjene inn igjen det vi bruker på å sikre oss dette flyet. Flyet blir stasjonert her i Bergen, og vi regner markedet her som rimelig godt. Det er et raskt og komfortabelt tilbud til alle som har behov for å være fleksible og kunne bevege seg raskt mellom ulike destinasjoner, sier direktøren.

Ca. 25.000 per time
– Hvor mye må man ut med for å leie flyet?

– Prisnivået vil bli på mellom 20.000 og 25.000 for per time effektiv flytid.

– Og da venter skikkelig luksus inne i kabinen?

– Nei, det blir ikke noe luksus. Innredningen er enkel, men komfortabel, sier Skålnes.

Eksklusiv klubb
Veidung og FAV-gruppen blir dermed del av en eksklusiv liten klubb flyeiere. I forrige uke kom det frem at hotellkongen Petter Stordalen har gått til innkjøp av en Cessna Citation Sovereign-maskin.

Andre som eier eller har eid eget fly er, ifølge Hegnar.no, Bjørn Lyng og Reitan Gruppen, Olav Nils Sunde, Kjell Inge Røkke, Stein Erik Hagen, Petter Sundt (eget flyselskap), Atle Kittelsen og Petter Solberg.

Har du tips el. bilder til iBergen.no? Send mail, eller MMS "IB" til 1984

Reklame

Regntøyet du trenger til den norske sommeren