Fellesforbundet har tett oppfølging av byggeprosjektet på feriestedet til oslomannen Eigil Stray Spetalen på Lekerøya utenfor Risør.

SELGE HYTTA? Finn megler

«De ansatte bor i bygget de pusser opp, angivelig blant plankebiter og kløende isolasjon, kun med beskyttende plast over sine senger. Toalettforholdene beskrives som elendige, mens det stilles et stort spørsmålstegn ved den reelle lønna til de fire», skriver Agderposten.

Spetalen selv mener forholdene er i ferd med å bedre seg.

- Ikke sosial dumping
- Det var et par ting som ble påpekt at de kunne vært bedre, og de tok vi tak i. Dette er nå ordnet. Vi har rettet på det som verneombud og Fellesforbundet ikke var fornøyde med. Jeg vil selvsagt følge regelverket og alt skal være i orden, sier Spetalen til Agderposten.

Fellesforbundets Thor Åge Christiansen sier de har fått en god dialog med Spetalen og Jan Petter Jørgensen i selskapet Norlitalda, som representerer de fire litauerne. Men han er skuffet over at en såpass velstående mann som Spetalen ikke ga arbeiderne sine bedre kår i utgangspunktet.

Fellesforbundet føler seg fortsatt ikke trygge på at lønna er slik det blir sagt at den er. I første samtale med litauerne ble lønna oppgitt å være 75 kroner timen. Etter Fellesforbundets første besøk ble tarifflønnen oppgitt å være 133,50 kroner timen.

I familien
Norlitalda Uab er et norskregistrert utenlandsk selskap som ifølge selskapsregisteret har adresse Bygdøynesveien 25. Denne eiendommen tilhører Eigil Stray Spetalens storebror, milliardæren Øystein Stray Spetalen.

Jan Petter Jørgensen er det litauiske selskapets momsrepresentant i Norge. Han avviser at selskapet har noen forbindelse til Stray Spetalen-familien, til tross for Bygdøy-adressen. Jørgensen sier til Nettavisen at firmaet tidligere holdt til der, men at adressen nå er Ullern Allé.

Eigil Stray Spetalen har fått tillatelse til å bygge seks boenheter på Lekerøya. To bygges opp fra grunnen, mens de fire resterende er eksisterende bygg som rehabiliteres. Etter rundt to år med planlegging, ble byggearbeidene satt i gang i vinter.

Eigil Stray Spetalen har ifølge skattelistene en formue på vel 100 millioner kroner.

Få bedre råd med Nettavisens tjenester:
Minstrøm:Bytt strømleverandør og spar tusener.

Minrente:Bytt bank og spar minst 5000 kroner i året.

Mittoppdrag:Få tilbud fra håndverkere.

(Tjenestene er gratis for Nettavisens lesere)