Batista har satt seg som mål å bli verdens rikeste mann.

Den brasilianske mangemilliardæren er foreløpig nummer syv på listen over verdens rikeste menn, men lover i et intervju med Sunday Times å ta tetplassen fra meksikanske Carlos Slim, melder Daily Mail.

Innen tre år tror han at han skal klare å tjene 75 milliarder kroner per år

- Jeg skryter ikke. Dette er bare konsekvensene av alt vi har gjort. Bare å se på alt vi eier. Herregud, innen 2015 vil vi tjene 75 milliarder i året, sier han til Daily Mail.

Playboy-modell
Ekskona, Luma de Oliveira, er tidligere midtsidepike i mannebladet Playboy.

Men masse penger og glamorøs ekskone til tross: Akkurat nå har nok Batista mer alvorlige ting å tenke på.

Sist lørdag lånte nemlig Eike Batists sønn Thor Batista (20) hans Mercedes Benz McLaren SLR superbil – som forøvrig hadde en noe eksentrisk plassering inne i stuen til hans far i luksushjemmet i Rio. Turen endte i tragedie da Thor kjørte ned og drepte en 20 år gammel syklist.

Ulykken skjedde på Washington Luiz Highway, et stykke utenfor Rio de Janeiro.

175 milliarder
Eike Batista har skapt seg en formue på fantastiske 175 milliarder kroner på 30 år. Han startet med to tomme hender.

Faren var ingeniør, og ble etter hvert leder for den nasjonaliserte gruvegiganten Vale. Dermed kunne han sende sine 7 barn til privatskole i Brüssel.

Forsikringsagent
Eike fikk ikke endene til å møtes i Brüssel, og han gikk fra dør til dør for å selge forsikringer.

FØLG NA24 PÅ FACEBOOK

Dette fortsatte han med mens han studerte til å bli ingeniør i Tyskland.)

Mer penger ble det på Eike da han etter å ha droppet College etter bare 2 år, begynte som agent for diamanthandlere i Antwerpen i Belgia.

Diamanthandel
Så begynte han å fly til jungelen i Brasil, kjøpte gull rett far gruvearbeiderne, og solgte det videre. Dette la grunnlaget for kjøpet av hans egen gruve, Novo Planeta, og vips hadde han tjente sin første dollarmilliard.

Her er verdiene i Batista-imperiet (basert til dels på hans egne anslag):

*Hans selskap EBX Group: 1.500 milliarder dollar.

* Batistas nye oljeselskap med reserver utenfor Rios kyst; rundt 10.000 milliarder kroner.

* 300 milliarder i kullreserver utenfor Colombia.

* 200 milliarder er jerngruven i Minas Gerais verdt

*Gullfeltet han kjøpte for 2 år siden for 1,5 milliarder, er nå verdt 6 milliarder.

Vil gi bort
Ellers eier han et gigantisk kraftverk som produserer 14.000 megawatt per år, et underholdnings-joint venture med IMG; han bygger verdens tredje største flyplass nord for Rio (50.000 arbeidsplasser) samt et gedigent havneanlegg.

Men Batista kan mer enn å skryte av sin egen rikdom. Han vil gjøre som Gates og andre rikinger: Gjøre noe veldedig – endre landet.

- Jeg vil utvide og modernisere universitetene, og bygge flotte sykehus. Jeg vil hjelpe til med å utdanne brasilianerne. Jeg har lært meg å bygge katedraler.

Batista seiler i medvind; Brasils økonomi vokser rekordraskt, og denne måneden tok den søramerikanske giganten igjen Storbritannia. Brasil er nå verdens syvende største økonomi.