Gå til sidens hovedinnhold

Oslos dyreste bolig solgt

Patrisiervillaen i Eilert Sundts gate 33 er endelig solgt.

Den formidable hvitmalte villaen på 775 kvadratmeter på Uranienborg er solgt etter å ha ligget ute i ett år.

SE HELE ANNONSEN HER

Den tidligere aksjemegleren Bjørn Sellæg i SEB Enskilda forsøkte første gang å selge sin luksuseiendom i fjor høst. Prisen ble da optimistisk satt til 70 millioner kroner.

SELGE BOLIG?Sjekk ut Meglerguiden

Så måtte Sellæg bite i det sure eplet. Finanskrisen gjorde det umulig å selge på slike nivåer. Prisen ble dumpet, og eiendomsmegler Nils O.M. Nordvik mente den nye prislappen på 42 millioner tilsa at villaen gikk på billigsalg.

- Og hvorfor mente Nordvik det?

- For det første fordi den har en fantastisk beliggenhet på Uranienborg/Briskeby med nydelig opparbeidet hage. Eiendommen er totalt istandsatt. Den inneholder en fantastisk åpen 1. og 2, etasje, der det er 7 meter under taket, sa han til Nettavisen i vår.

Gjesteleilighet var gulrot
Han mente også at gjesteleilighet i toppetasjen med takterrasse og rammetillatelse for bygging av underjordisk garasjeanlegg gjorde eiendommen ekstra attraktiv.

Nå opplyser Nordvik at huset er solgt til en pris «ikke så langt unna prisantydning». Det vil trolig si tett oppunder 40 milllioner.

Som vanlig er i slike eksklusive bolighandler, vil ikke kjøper at omverdenen skal få vite hvem de er - ikke før det hele blir offentlig i eiendomsregisteret. Dette skjer nå eiendommen er overtatt og skjøtet tinglyst.

Boligmarkedet følger du på BOLIGA.NO

Et lite minus er det kanskje at eiendommen ikke har så mye utsikt å snakke om. Du får ganske fet beliggenhet med utsikt og kanskje strandtomt andre steder i byen for 40 millioner. Videre skal du kanskje ha litt spesielle preferanser på boligfronten for å ville bo i en så stor murvilla midt i byen? Kan hende er det et firma eller en ambassade som har kjøpt?

Bjørn Sellæg var sentral da hans firma - som den gang var hoffmegler for blant andre finansmannen Kjell Inge Røkke - fikk på plass en refinansieringsplan for det skakkjørte Kværner rett etter tusenårsskiftet.

Økonomiske problemer
Sellæg skal de siste årene ha fått økonomiske problemer, og flere av hans eiendommer ble pantsatt.

Det har ikke lykkes Nettavisen å få tak i Bjørn Sellæg.

Selv om boligmarkedet generelt har tatt seg kraftig opp, har det gått tregt i hele sommer å selge luksuseiendommer. Det finnes noen unntak. Det mest lysende eksempelet er salget av enn villa til 130 millioner kroner på Snarøya til Braathens-arving Erik Braathen.

En annen villa på Snarøya ble solgt for pene 40 millioner uten at den ved første øyekast skiller seg spesielt fra andre eiendommer langs sjøsiden på den eksklusive halvøya i Bærum.

Men mange rike har slitt med å få solgt sine hjem. Mange eiendommer har ligget ute i markedet i ett år eller mer. Mange har gjort som Bjørn Sellæg, og senket prisen betraktelig.

Nordvik mener det er lysning i markedet for luksuseiendommer.

- Markedet for de dyrere eiendommene er i gang igjen, sier han.

Få bedre råd med Nettavisens tjenester:

Minstrøm:Bytt strømleverandør og spar tusener.

Minrente:Bytt bank og spar minst 5000 kroner i året.

Mittoppdrag:Få tilbud fra håndverkere.

Minkreditt:Finn det billigste forbrukslånet.

(Tjenestene er gratis for Nettavisens lesere).

Reklame

Dette er klærne kjendisene bruker i 71 grader nord

Kommentarer til denne saken