Gå til sidens hovedinnhold

Skriver om eget sexliv

Kjendisprest Einar Gelius beskriver det meste i boken «Sex i Bibelen».

(SIDE2): I sin nye bok «Sex i Bibelen» tar kjendisprest Einar Gelius, sogneprest i Vålerenga kirke, et oppgjør med kirkens langvarige seksualfiendtlighet.

Det gjør han oppsiktsvekkende ved å skildre sitt eget sexliv i detalj, blant annet sin opplevelse med en kvinne ved navn Hild:

«Der lå hun foran meg, som en vidde - med bryster som små fjelltopper, med armer som smygende greiner som grep etter meg, med et kjønn som en liten skog som skjulte den vakreste og våteste elv, med åpne bein som bruer fra henne og inn i mitt rike».

Overgrep
Boken kommer tirsdag, og til Dagbladet sier Gelius at han har gjennomgått Bibelen på nytt, for å vise at den rommer et mangfold av fortellinger om sex, inkludert beretninger om gruppesex og fetisjer.

Han skriver videre at kristendommen gjennom kirkens forkynnelse har vært mer fiendtlig innstilt til sex enn noen annen verdensreligion, og at holdningene i verste fall kan føre til overgrep.

- Jeg vil ta et oppgjør med kirkas langvarige seksualfiendtlighet og de krefter i kristne sammenhenger som fremdeles ser på sex med skam og skyld - og ikke minst vil jeg ta avstand fra dem som med Bibelen i hånd misbruker og undertrykker andre mennesker, sier han i en pressemelding.

Detaljert
Gelius skriver i detalj om blant annet oralsex, våtsex og om sæd.

«Akkurat som fortynnet urin lukter og smaker lite, vil sæd lukte og smake mindre hvis man har hyppig sædavgang. Om dette stemmer er ikke godt å si. Det er bare en måte å finne ut av det på – og det er å smake selv!»

Reaksjoner
Boka vekker sterke reaksjoner i deler av kirkemiljøet. Leder for Kirkerådet, Nils-Tore Andersen, mener det er betenkelig at Gelius går i detalj om eget sexliv.

- Det blir forferdelig banalt, og jeg reagerer relativt sterkt på at han utleverer sitt seksualliv på denne måten. Det er ekstra problematisk fordi han er prest. Jeg skulle nok ønske at den godeste Gelius brukte mer tid på å være prest enn på det han nå driver med, sier Andersen til Dagbladet.

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!

Reklame

Endelig på lager igjen: Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken