Gå til sidens hovedinnhold

- Hold kjeft satans kjerring - håper du får en fin tid i helvete!

Blogger drapstruet etter å ha engasjert seg for barna.

(SIDE2): «Noen som veit hvor hun bor? Vi finner a og gir a en omgang hu seint vil glemme. Større drittkjerring skal du leite lenge etter.»

Det er en av kommentarene blogger og pedagogisk barnehageleder Eivor Evenrud har fått, etter at hun tidligere i høst skrev flere blogginnlegg om det at barnehageansatte må ta ansvar og melde fra dersom de ser at barn ikke har det bra hjemme.

Hennes håp er at flere av de som er i profesjonsyrker hvor de daglig omgås barn opptil 40 timer i uken blir bedre til å «se» barna som har det vanskelig, og følge opp magefølelsen om at noe er galt.

LES OGSÅ: «JEG VET DET ER NATTA, DET GJØR IKKE NOE DET. MEN ... HVOR SKAL JEG SOVE I NATT»

Evenrud er utdannet førskolelærer med videreutdanning i utviklingsarbeid og veiledning og har jobbet i barnehage i en årrekke. I et nytt blogginnlegg har hun tatt for seg hvordan de negative og til tider svært truende kommentarene har vært.

- Denne høsten heiv jeg meg ut i samfunnsdebatten i det offentlige rom. Jeg har skrevet om barndom på godt og vondt, bekymringsmeldinger til barnevernet, "uheldige" formuleringer og beslutninger i offentlig sektor, politiske vedtak og kjærlighet til barn- og profesjonen min. Felles for mine saker er at de på et eller annet vis er forankret i barnehagepolitikk og samfunnsøkonomi, skriver hun.

Til dels er det svært alvorlige trusler som blir fremsatt mot 30-åringen. For selv om mange har respondert positivt og er glad Evenrud har satt søkelys på problematikken, er ikke alle like glade.

«En jævla hore er du, hvordan i helvete våger du? Ditt dumme bloggetryne.»

«Dø, jævla stygge kjerring. Bare dø. Heng deg a!»

Til barnehage.no sier hun at hun ikke er redd truslene, og at hun i starten ikke tok dem alvorlig.

- Først lo jeg av det. Så ignorerte jeg det. Til slutt, når det begynte å gå langt over grensen for hva jeg synes man kan tillate seg å skrive om andre, så begynte jeg å gå i dybden på hva dette betyr - eller kan bety. Jeg syns det er urovekkende, og begynte å analysere hva netthets gjør med en debatt- og menneskene bak teksten.

Evenrud skriver i blogginnlegget at hun har bestemt seg for å la alle kommentarene slippe gjennom, for å synliggjøre hva man kan forvente seg dersom man hiver seg ut i debatten i det offentlige rom.

- Og fra og med i dag så får dere hele bildet. Jeg kommer til å la alt av kommentarer slippe igjennom. Her er det du må forholde deg til. Du må være forberedt, og du må tåle det. Ikke forvent støtte fra "dine egne, skriver hun.

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!

Reklame

Siste sjanse: Salg på Pyton-helt, Pondus og mye annet

Kommentarer til denne saken