Gå til sidens hovedinnhold

- Avskaff eksamen

Elevorganisasjonen skjønner godt at det er stor jubel blant elevene som slipper eksamen som følge av lærerstreiken. Sjekk hvilke skoler som er streikerammet!

(YEYE): Mens elevene ved Bergen Katedralskole brøt ut i jubel og gledestårer da deres eksamen i sidemål ble avlyst i dag, er det ikke alle elever som er like glade for at de går glipp av eksamen.

Vil du fjerne eksamen? Si din mening i bunn av saken!

- Eksamen måler dagsformen
Elevorganisasjonen krever at det innføres et nytt vurderingssystem i skolen.

- Vi vil avskaffe eksamen og erstatte det med et mappevurderingslignende system. Hovedproblemet med eksamen er at det ikke måler det somme som standpunktkarakteren. Elevene får fem timer på å skrive, noe som måler mer dagsformen til elevene enn hva de kan, sier avtroppende leder i Elevorganisasjonen, Vibeke Mohn Herberg til Yeye.

Les også: Du får dobbelt eksamensstress

Hun mener dagens system er altfor skjørt.

- Slik som systemet er nå, kollapser det nesten når lærerne er borte i to uker. Det er altfor skjørt, og det må det gjøres noe med, mener Mohn Herberg.

Frykter for eksamensforberedelsene
Elevorganisasjonen frykter nå at mange elever vil få en halvgod forberedelsestid uten lærer.

- Fra fredag trappes streiken opp og da mister mange elever muligheten til å få bruke forberedelsestiden med en lærer. Det kan få konsekvenser for eksamensresultatene til mange elever, frykter Mohn Herberg.

Støtter lærerne
Mohn Herberg sier Elevorganisasjonen støtter lærernes krav om høyere lønn.

- En viktig del av rekrutteringen av nye lærere krever at man får høyere lønn. Vi ønsker lite annet enn å ha topp kvalifiserte lærere, sier hun til Yeye.

8.000 i streik fra fredag
Arbeidstakerorganisasjonen Unio varslet søndag at streiken vil bli trappet opp fra førstkommende fredag, noe som betyr at i alt 8.000 Unio-medlemmer går ut i streik fra fredag 30. juni kl. 06.00. Det er kommunene Bergen, Bærum, Oppegård, Oslo, Stavanger, Tromsø, Trondheim og Tønsberg som så langt rammes av streiken fra fredag av.

Nettavisen: Derfor streiker de

- Vi kjemper for oppveksten til barna våre og for at noen tar vare på oss når vi blir gamle og syke. Det er sentrale verdier i samfunnet, sier Helga Hjetland, forhandlingsleder i Unio kommune i en pressemelding.

Vil du fjerne eksamen? Si din mening her!

Siste fra Yeye: Gå til forsiden her!

Kommentarer til denne saken