Gå til sidens hovedinnhold

Ekspertene enige om valgkamptaper

Mens både Høyre og SV har blitt kåret til valgkampens beste kommunikatorer, er ekspertene enige om taperen.

Både PR-byrået Geelmuyden.Kiese, medlemmene i Kommunikasjonsforeningen og Kampanje har kåret valgkampens kommunikasjonsvinnere og ekspertenes dom har ikke vært entydig. For mens Kommunikasjonsforeningen og Kampanje dro frem SV som valgkampvinneren, mente Geelmuyden.Kiese Høyre var årets valgkampvinner.

Men kommunikasjonsekspertene er klare på en ting, hvem som er taperen. Nestleder Merete Fonstad-Smith trekker frem KrF håndterte Medhaug-saken på en dårlig måte.

- Den saken burde vært lagt død på et tidligere tidspunkt, sier hun og viser til Hagens håndtering av Schanche-saken, som var langt bedre.

Hun mener KrFs organisasjon har demonstrert total mangel på kunnskap om krisehåndtering, og får svi for det.

Også Geelmuyden.Kiese og Kampanje mener Kristelig Folkeparti er valgkampens versting. Tross det formidable utgangspunkt KrF har med statsministeren, har de gjort en usedvanlig dårlig kommunikasjonsmessig innsats, mener GK.

"Geelmuyden.Kiese beklager å måtte kåre KrF til valgkampens "versting" og taper. KrF kunne ikke ha fått en verre start på valgkampen enn partiet fikk, og når sentrale tillitsvalgte håndterte problemene slik de gjorde, kunne det bare gå énn vei for partiet", skriver det profilerte PR-byrået i sin kåring av valgets tapere og vinnere.

Fagbladet Kampanje har samlet en jury med Hans Hjellemo og Hilde Charlotte Solheim fra bladets redaksjon, Elizabeth Hartmann, fra Siste Skrik og Markedsføringsforeningen i Oslo, Lars Erik Grønntun, fra Gambit HK, og NIR, samt Arne-Inge Christophersen i Initiative Universal Media.

KrF har overhodet ikke lykkes med å sette sine hovedsaker familie og omsorg på dagsorden. Partiledelsen får absolutt ingenting igjen for å sitte i regjering. Partiledelsen får stryk for håndteringen av Medhaug-saken, som har herjet partiet gjennom hele valgkampen, sier juryen, mener Kampanjes jury.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot