Gå til sidens hovedinnhold

Ekspertens 5 kjærlighetstips

Helena Ehnbom er kjærlighetsdirektør i Match.com Sverige. Her gir hun 5 online datingtips som kan være gode å få med seg om du vil prøve online dating.

1. Et bra bilde og en smart profil

Din profil og bilde er viktig. Du behøver ikke legge inn et profesjonelt modellfoto, men legg inn et bilde hvor du er naturlig og avslappet. Husk at det er du som er hovedpersonen og unngå bilder med andre mennesker - det kan virke forvirrende. Bruk et bilde hvor du er på ditt beste, men ikke en variant som ingen vil gjenkjenne i virkeligheten. Det er alltid en god idé å bygge riktige forventninger. Når det gjelder den skrevne delen av profilen, er det en fordel å skrive som du snakker og å unngå klisjeer.

Les profilen høyt for deg selv for å høre om dette virkelig høres ut som deg. Skriv gjerne hva du er interessert i og hva du vil i livet, men ikke glem å fortelle hvorfor. Dette kan gi de som leser profilen din dypere innsikt. Unngå skrivefeil og slurvefeil, da slike feil aldri blir ikke godt mottatt av andre medlemmer. Bruk stavekontroll, eller bedre, la en venn lese gjennom profilen din. Og for all del; ikke skriv om din ekskjæreste.

2. Generelle tips om profilen

Still deg selv noen kontrollspørsmål om din profil; Får jeg frem hva som er unikt med meg? Har jeg fjernet alle klisjeer? Har jeg fått noen nye interesser jeg ikke har skrevet om? osv. La gjerne en venn hjelpe deg med å plukke ut gode sider ved deg.

3. Forsiktighet og sunn fornuft

Gjennomtenkte beslutninger gir ofte gode datingresultater. Bruk god tid på å bli kjent med hverandre før dere møtes i det virkelige livet. Om du har mistanker om at noen lyver, så gjør de ofte det, og å starte en relasjon med løgn, er ikke bra. Om en person fremstår som for fantastisk, så er ofte personen for god til å være sann.

Selv om du føler at du har blitt godt kjent med en person gjennom online kommunikasjon bør du ikke gi ut dine personlige data. Ta gjerne en telefonsamtale før dere møtes i det virkelige livet, da en stemme kan si mye om kjemi og om personen generelt.

4. Legg forventningene på rett nivå

Det er viktig at du legger forventningene på rett nivå, både når du legger inn ditt eget bilde, og når du ser på andres. Det beste er om du overgår forventingene, og det kan derfor være lurt å legge inn et bilde hvor man ser bra ut, men som også gjenspeiler hvordan du ser ut i det daglig. Ha heller ikke for høye forventinger før dere møtes.

Tenk på møtet som en mulighet til å treffe et hyggelig menneske, og husk at det er annerledes å kommuniserer i det virkelige livet sammenlignet med online. Kjemi kan vokse frem over tid, så om du ikke føler det er et helt håpløst tilfelle, gi det litt tid.

5. Du har bare en sjanse å på å gjøre et godt førsteinntrykk – nemlig første daten

Man kan ofte bli litt nervøs før første date. Om du slapper av, er positiv, tuller og ler, vil du kanskje oppdage at andre blir mer interessert i deg. Vær deg selv, men det positive deg. Signaliser også tydelig om du er interessert.

Reklame

Slik sparte Charlotte 15.000 kroner på billånet

Kommentarer til denne saken