Sommeren 2007 fant «Oddvar» drømmebåten til salgs på internett. Den luksuriøse cabincruiseren ble omtalt som strøken og med masse ekstrautstyr.

EKSPERTHJELPEN: Nettmøte tirsdag klokken 12. Send inn dine båtspørsmål til Nettavisens eksperter nederst i artikkelen.

Da «Oddvar» tok millionbåten i nærmere øyesyn viste det seg at den ikke var som forventet.

- Jeg bestemte meg for ikke å kjøpe båten, siden det var mye som måtte fikses på, sier ”Oddvar” til Nettavisen.

Likevel skulle «Oddvar» ende opp med å kjøpe cabincruiseren, noe han i dag angrer sterkt på. Her forteller han sin historie for at Nettavisens lesere skal unngå å gjøre de samme tabbene han gjorde. «Oddvar» velger å være anonym siden han fortsatt er i konflikt med selger.

«Selger har vært som sunket i jorden siden siste krone ble betalt inn på hans konto.»

«Oddvar»

Selger lovte å rette feilene
Båten «Oddvar» hadde blinket seg ut var av merket Princess. Den var norskregistrert, men selgeren hadde den i utlandet.

Etter å ha diskutert litt frem og tilbake lovte selger at han skulle rette opp alle manglene «Oddvar» påpekte.

- Vi skrev en omfattende kontrakt som blant annet inneholdt alle detaljer om hva selger skulle reparere før båten skulle overtas. Det ble dessuten bekreftet at båten ikke hadde vært utsatt for fysiske skader og at det fulgte med en lettbåt, forteller han.

Komplikasjoner rundt frakt av båten
Frakten av båten til Norge skulle vise seg å bli en komplisert affære. Enden på visa ble at cabincruiseren ble fraktet på et skip til England for kjøpers regning, og så skulle selger betale videre frakt til Norge.

- Selger sørget aldri for at båten ble fraktet videre til Norge. Derfor måtte jeg selv dra over for å hente den, sier «Oddvar».

Det var imidlertid ikke det største problemet.

«Det viste seg at båten fortsatt hadde en rekke feil og mangler.»

«Oddvar»

Holdt ikke den avtalte kontrakten
- Det viste seg at båten fortsatt hadde en rekke feil og mangler. Lettbåten manglet, diverse utstyr var ødelagt og det var også skader på skroget, forteller han.

Men da var kjøpesummen allerede betalt inn til selgers konto, så det var umulig å holde igjen noe av pengene.

- Jeg ønsket å holde tilbake deler av kjøpesummen som trygghet for at alle feil og mangler ble utbedret. Selger nektet, og truet med at han ikke ville sette båten på frakteskipet til England om ikke jeg betalte hele summen. Siden jeg allerede hadde betalt frakten valgte jeg å betale alt for ikke å tape fraktpengene, sier «Oddvar». (Artikkelen fortsetter under bildet.)

«Oddvar» fikk regning, selger forsvant
Etter selv å ha fraktet båten videre til Norge bar det rett på verksted med den.

- Samlet sett har frakt og reparasjoner kommet opp i over 350.000 kroner, sier «Oddvar».

Disse har han krevd tilbakebetalt fra selger. Det er bare nok et problem.

- Selger har vært som sunket i jorden siden siste krone ble betalt inn på hans konto. Jeg har ringt, jeg har sendt meldinger og jeg har sendt mailer. Det nytter ikke å få tak i han, sier en fortvilet «Oddvar».

«Jeg føler meg grundig lurt.»

«Oddvar»

Får gratis advokathjelp
I forbindelse med kjøpet tegnet «Oddvar» en forsikring som gjør at han nå får gratis advokathjelp i kampen om å få tilbakebetalt utleggene han har hatt.

Advokatene i Help forsikringvil hver måned svare på spørsmål fra Nettavisens lesere. I morgen svarer de på spørsmål om båtproblemer, og du kan sende inn dine spørsmål nederst i denne artikkelen.

- Jeg føler meg grundig lurt. Selger har fullstendig sett bort fra både skriftlige og muntlige avtaler. Hadde jeg ikke hatt advokatforsikringen og ment jeg har en meget god sak, ville jeg aldri orket å bruke mer tid eller penger på dette, sier «Oddvar».

Til forliksrådet
Nå blir saken lagt fram for forliksrådet.

- Hvis vi får en dom mot selger der, får jeg håpe han betaler. Hvis ikke må vi kjøre denne saken til retten, sier «Oddvar».

Oddvars tips til båtkjøpere
Gjennom kjøpsprosessen har «Oddvar»gjort seg en del dyrkjøpte erfaringer. Her deler han sine tips med deg for at du skal unngå lignende tilfeller.

HTML EMBED
  • Søk informasjon om personen du kjøper av
  • Få alle avtaler skriftlig dokumentert før du betaler
  • Vurder om du vil bruke en meglerkonto til kjøpesummen, slik at denne blir stående på en nøytral konto til båten er levert og alt er ok
  • Oppsøk ekstern hjelp om du føler du trenger det
  • Tegn gjerne en advokatforsikring i forbindelse med kjøpet

Send inn dine spørsmål
Tirsdag klokken 12 kommer advokatene i Help til Nettavisen for å svare på dine spørsmål vedrørende båtsaker. Send inn dine spørsmål under.

Har du opplevd ekstreme båthistorier du gjerne vil fortelle Nettavisen om? Send oss en e-post.