Nettavisens første nettmøte med advokatene i Help forsikring ble svært godt mottatt av leserne. Spørsmålene rant inn, og advokatene Birgitte Schjøtt Christensen og Tore Strandbakken svarte på harde livet.

Uenighet rundt salg
«Vi er bror og søster som eier halvparten hver av en hytte. Hva skjer hvis en vil selge, men den andre vil beholde?» lurte en leser.

- Dersom en sameier ønsker å selge sin del, har vedkommende rett til det. I verste fall kan vedkommende fremtvinge oppløsning av sameiet ved bruk av domstolene. Da er det bedre å samtykke til frivillig salg. De andre sameierne har rett til å kjøpe andelen til den som vil selge. Vi anbefaler at sameiere skriver en tydelig og forutsigbar sameieavtale som blant annet regulerer partenes bruk, ansvar for vedlikeholdet og deling av kostnadene, var svaret advokatene ga.

Nye nettmøter
Tema for det første nettmøte var hytte, og det var tydelig et tema som opptok mange lesere. Dessverre rakk advokatene bare å svare på en liten brøkdel av spørsmålene som kom inn.

Det vil bli flere anledninger senere til å få svar på spørsmål om andre temaer. I april vil Help svare på problemstillinger rundt "båt".

Under kan du lese alle svarene fra advokatene i Help forsikring.

Les også: Hyttedrømmen ble mareritt