Gå til sidens hovedinnhold

- Bærer preg av guttestreker

Politiet tror noen unger kan ha forårsaket eksplosjonen i Oslo i natt.

(iOslo.no) Natt til mandag fikk politiet melding om en eksplosjon i Nordeveien ved Radiumhospitalet i Oslo. Nå antyder politiet at guttestreker kan være årsaken til eksplosjonen.

Antent med strøm
- Vi vet ikke hva slags sprengstoff som er brukt, men dette bærer preg av å være guttestreker, sier politiførstebetjent Stig Føyen ved miljø- og branngruppen i Oslo politidistrikt til iOslo.no.

Politiet har gjort funn som tyder på at det har vært brukt sprengladninger på stedet, samt ledninger som var stukket inn i den bunkersliknende bygningen.

- Det virker som om sprengladningen har blitt antent via ledninger og strøm, sier Føyen.

Politiførstebetjenten sier at det er mulig de klarer å analysere sprengstoffet som er brukt, men at det ikke var mulig på eksplosjonsstedet.

Ikke mye sprengstoff
- Det er uansett ikke veldig store mengder sprengstoff, sier han.

Han forteller at de står på bar bakke når det kommer til hvem som står bak sprengningen.

- Vi kommer ikke mye lenger hvis vi ikke får hjelp. Vi har foreløpig ikke fått noen tips overhodet, sier han.

Politiet ber nå eventuelle vitner om å ta kontakt.

Ikke ytterligere fare
- Hvis noen har sett eller hørt noe unormalt fra rundt 2-tiden, både før og etter smellet, er vi veldig interessert i at de tar kontakt, sier Føyen.

Han forteller at bygningen som ble sprengt er en del av noen avstengte bygninger som ikke brukes lenger. Bygningene fikk mindre skader.

- Det er en konstruksjon som har slått sprekker og falt litt fra hverandre, men det er ikke til noen fare for omgivelsene, avslutter han.

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Kommentarer til denne saken