(SIDE2): Å være gift reduserer risikoen for depresjon, angst og rusmisbruk.

Det viser en studie basert på 34.493 personer fra 15 forskjellige land, skriver The Times of India. Undersøkelsen er ledet av psykolog Kate Scott fra universitetet i Otago, New Zealand.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

- Det er blitt utført en rekke internasjonale studier på påvirkningen av ekteskap med tanke på den mentale helsen hos menn og kvinner, sier Scott.

Men hun mener at studien hun har ledet skiller seg ut fordi det har deltatt mange personer fra ulike land. I tillegg har studien gått mer i dybden på angst og rusmisbruk - og ikke bare dreid seg om depresjon som det er gjort en del funn på tidligere.

- Vi har undersøkt på hvilken måte ekteskap påvirker den mentale helsen, både når det gjelder hva slags innvirkning det har å aldri gifte seg, og også om man går gjennom en skilsmisse.

Resultatet viser at det å gifte seg er bra for både menn og kvinner med tanke på den mentale helsen. Motsatt viser det seg at å gå gjennom skilsmisse eller det å bli enke kan øke risikoen for psykiske lidelser hos begge kjønn. Spesielt rus for kviner og depresjon for menn i denne sammenheng.