(SIDE2): En australsk undersøkelse viser at kvinner med universitetsutdannelse har høyere sjanse for å gifte seg, sammenlignet med kvinner som ikke har høyere utdanning.

Dr. Genevieve Herald, som gjennomførte undersøkelsen, sier at man tidligere har trodd at jo mer kvinner inversterte i karriere og utdannelse, jo mindre behov ville de har for en mann. Det har også blitt antatt at kvinner med høyere utdannelse var mindre tradisjonelle. Dette viser seg nå å være feil.

- De har de fleste valgene åpne for seg, og de velger å gjøre ting på den tradisjonelle måten, sier Dr.Heard, ifølge Sydney Morning Herald.

Studien, som er gjennomført ved Monash University, viser at 61 prosent av kvinner, med høyere utdanning, i alderen 30 til 34 år var gift. Til sammenligning var 53 prosent, av de uten høyere utdanning, gift.

Det at kvinner med høyere utdanning i økende rad gifter seg, går i mot den trenden man har sett verden over, og spesielt i utviklingsland hvor antall inngåtte ekteskap har falt dramatisk.

Også menn med høyere utdanning har større sjanse for å gifte seg, ifølge australske undersøkelser. Hele 76 prosent av menn med universitetsutdannelse var gift, sammenlignet med 57 prosent av menn uten høyere utdannelse. I tillegg skal rike menn ha større sannsynlighet for å inngå ekteskap.

Dr. Heard antar at det kan være økonomiske årsaker til at så mange med høyere utdanning velger å gifte seg.

Les mer om Samliv her

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!