Gå til sidens hovedinnhold

- Elden har bidratt til å øke konfliktnivået

John Christian Elden klages inn for advokatforeningens disiplinærutvalg for etiske brudd etter uttalelser i Nettavisen NA24.

Partner i Dalan advokatfirma, Carl Bore, klager på vegne av sin klient Christian Burmeister advokat John Christian Elden inn for advokatforeningens disiplinærutvalg for etiske brudd, kan Nettavisen NA24 i dag avsløre.

Burmeister valgte søndag ettermiddag å engasjere Dalan advokatfirma for juridisk bistand med tvisten mot Tone Damli Aaberge.

- Burmeister har i den forbindelse instruert oss om å klage Aaberges advokat, John Christian Elden, inn for Advokatforeningens disiplinærutvalg for forskriftsmessige og etiske brudd i denne saken, sier Bore til Nettavisen NA24.

Uttalte seg til Nettavisen
- Hvorfor klager dere inn Elden?

- Et sentralt punkt i disiplinærklagen er at advokat Elden har gått ut og varslet offentligheten om en bloggpost om Aaberge som Burmeister tidligere hadde lagt ut på sin nettside. Før vår klient overhodet var kjent med at Aaberge hadde innsigelser og ville ha posten fjernet, hadde advokat Elden allerede gått ut i Nettavisen og uttalt seg om saken, sier Bore.

- Da Burmeister omsider mottok advokat Eldens henvendelse, ble bloggposten omgående fjernet av Burmeister, men oppslaget i Nettavisen med Eldens medieutspill hadde i mellomtiden generert økt nettrafikk mot den samme bloggposten, sier Bore.

- Elden økte konfliktnivået
Bloggeren Christian Burmeister mener ifølge advokat Bore at Elden burde ha gitt ham beskjed før han gikk ut i media.

- Han stiller seg uforstående til hvorfor Elden overhodet gikk ut i media med dette, et utspill som åpenbart ville være egnet til å skade Eldens egen klient. På denne måten har medieutspillet fra Elden også bidratt til å øke konfliktnivået mellom partene, sier Bore.

I klagen til Advokatforeningen stiller Burmeister også spørsmål ved advokat Eldens generelle rolle i denne saken.

- Klagen vil også behandle andre sider av Eldens ulike medieutspill i saken, blant annet at Elden synes å ha gått ut med påstander i retning av at vår klient vil få «tre års fengsel» etter å ha skrevet en bloggpost, når sannheten er at det overhodet ikke er grunnlag fengselsstraff eller liknende i denne saken, sier Bore.

Rolig Elden
Overfor Nettavisen NA24 sier Elden at han ikke lar seg stresse av å bli klaget inn for advokatforeningens disiplinærutvalg.

- Dette tar jeg med stoisk ro, men det viser at Burmeister ikke er etterrettelig overfor sin egen advokat. Nettavisen kontaktet meg med anmodninger om kommentarer til bloggen og sendte den over til meg kl 15:04 i egenskap av «ekspertkommentator». De hadde mottatt bloggen og skulle omtale den, sier Elden til Nettavisen NA24.

- Jeg mottok senere - før publisering - et oppdrag fra Aaberge i saken, og varslet da Nettavisen om at jeg ikke kunne være ekspertkommentator siden jeg nå ville kontakte mobberen med anmodning om fjerning av bloggen på hennes vegne. Henvendelsen til han ble straks sendt, og da saken senere etter dette igjen ble lagt ut på Nettavisen, fremgikk at jeg uttalte meg på vegne av Aaberge, sier Elden.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Bakgrunnen for saken er den etter hvert mye omtalte bloggen til Christian Burmeister. I bloggen kunne man lese detaljerte påstander om privatlivet til Tone Damli Aaberge, Aksel Hennie og en rekke andre kjendiser.

Onsdag kveld kontaktet Tone Damli Aaberge (24) kjendisadvokat John Christian Elden for å få bloggen stoppet.

Bloggen vakte enorm oppmerksomhet og oppnådde 178.000 unike besøkende på onsdag. Til vanlig har den rundt 5000 lesere.

Sensurerte
Etter at Elden tok kontakt med Burmeister slettet han innlegget, for senere å legge ut en sensurert versjon.

Carl Bore gikk denne uken ut i Nettavisen NA24 og støttet Burmeister. Bore mener Tone Damli Aaberge bør tåle å få privatlivet sitt diskutert på offentlige blogger.

- Aaberge er ikke bare en kjent artist. Hun frembyr også i betydelig grad sitt privatliv i det offentlige rom, og må da tåle at dette ettergås nærmere, sa Bore til Nettavisen NA24.

I et ekslusivt intervju med Nettavisen NA24, gikk Burmeiser selv ut med forklaringen på hvorfor han gjorde som han gjorde.

- Jeg har ikke gått til noe angrep mot personer med mobbing. Jeg har ikke sagt noe om hva jeg mener, men videreformidlet fakta, noe som burde vært gjort mye tidligere, sa Christian Burmeister til Nettavisen NA24.

- Blir fulgt opp
Tones advokat sa denne uken at Burmeister kan vente seg å bli økonomisk skadelidende som følge av blogginnleggene.

- Selv om han prøver å pakke inn sin sjikane, er den fortsatt like identifiserende, straffbar og erstatningsbetingende, og det vil klart bli fulgt opp herfra. Han kan forberede seg på å overføre sin fortjeneste på kriminaliteten og formue for øvrig til et veldedig formål mine klienter vil bestemme nærmere, sa Elden.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem