Gå til sidens hovedinnhold

Eldre menn? Nei, takk

Halle Berry, Geena Davis, Madonna og Cameron Diaz har alle valgt seg yngre menn. Og jammen ser det ut til å holde.

(SIDE2:) Halle Berry kunne nylig annonsere at hun var blitt mor for første gang i en alder av 41 år.

Faren til barnet er hennes kjæreste Gabriel Aubry, som er ni år yngre enn henne. De to har vært et par i litt over et år.

God oppskrift
I Hollywood, som andre steder, er det gjerne slik at kvinnen tidvis er langt yngre enn mannen. Men noen stjerner går faktisk også andre veien.

Halle Berry og Gabriel Aubry er kun et av mange par i Hollywood der hun faktisk er eldre enn ham.

Og oppskriften for disse stjernedamene synes å fungere. Mange av de som velger seg yngre menn, holder faktisk sammen i årevis og langt lenger enn andre kjente par som er like gamle eller der han er eldre enn henne.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

- Helt i tiden
Faktisk mener dateeksperter at disse hollywoodkvinnene (og andre vanlige kvinner) er «cutting edge» på datefronten.

- Jeg har sett mange par som virkelig er lykkelige der hun er eldre enn ham, sier CNNs ekspert Rachel Greenwald, som også har skrevet boken «Find a Husband After 35 Using What I Learned at Harvard Business School».

Forskere mener at «omvendte aldersforskjeller» blir mer og mer akseptabelt. Ifølge Healthresources.com viser nye tall fra USA at en stadig større andel kvinner over 40 ønsker å date menn som er yngre enn dem.

Minst ti år
Cameron Diaz’ forhold til Justin Timberlake varte i flere år, men tok slutt for to år siden. Diaz var også ni år eldre enn sin «sexy back»-kjæreste. Men de gjorde alle skriverier til skamme lenge.

Hennes nye kjæreste, Gerard Butler, er imidlertid tre år eldre enn henne, med sine 38 år.

LES MER: Her er Camerons nye mann!

Susan Sarandon er 12 år eldre enn ektemannen Tim Robbins. De har vært gift siden 1988. Da var han 30 år og hun 42 år gammel. De har to barn sammen.

Julianne Moore har vært gift med regissøren Bart Freundlich siden 2003. De har også to barn sammen. Hun er ti år eldre enn sin regissørmann.

Madonnas mann
Et av de mest kjente parene med stor aldersforskjell såkalt «gal vei» er Madonna og Guy Ritchie, som møtte hverandre i et middagsselskap hos en felles bekjent.

Guy Ritchie, som nettopp hadde slått gjennom med «Lock, Stock and Two Smoking Barrells» skal ha hatt alle mulige motforestillinger mot den verdenskjente damen.

Men ble altså positivt overrasket over den ti år eldre kvinnen som ifølge ham selv var annerledes enn ventet.

Paret har vært gift i åtte år. For øvrig har aldri ett eneste bilde fra bryllupet på et slott i Skottland kommet ut. Madonna og Guy ville ha et privat bryllup, og slik ble det.

Dog har de to måttet tåle skriverier om problemer i ekteskapet.

LES MER:Ærlig Madonna snakker ut

Og Guy Ritchie har måttet tåle mange dårlig skjulte hentydninger om at fruen er mer suksessfull enn ham.

Kanskje enda mer berømt er Ashton Kutcher og Demi Moore med 16 års aldersforskjell. Både Kutcher og Moore har sagt at de ikke ser på den som noe hinder. De giftet seg i 2005, etter å ha vært sammen i flere år.

Presidentens yngre mann
Courteney Cox Arquette giftet seg med David Arquette under innspillingen av «Venner for livet». Aldersforskjellen på sju år ser ikke ut å plage dem. Paret har vært gift i ni år i juni.

Geena Davis har nesten alltid vært sammen med yngre menn.

Skuespilleren, som spiller USAs første kvinnelige president på TV-skjermen, har også vært gift fire ganger.

Hennes siste ekteskap med Dr. Reza Jarrahy har gitt henne tre barn i godt voksen alder. Om det har noen betydning at han er 15 år yngre enn henne, vites ikke.

Men ifølge forskere så virker eldre kvinner ofte spennende på yngre menn. Blant annet hevdes det at modne kvinner får menn til å føle seg tryggere både emosjonelt og ellers, og at de er dyktigere i sine tilbakemeldinger.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!