Gå til sidens hovedinnhold

Kraftig og veldreid modell

Digg bærbar fra Asus den nye Sandy Bridge-prosessoren.

Asus N73SV er markedsført som en vaskeekte "skrivebordserstatter" som skal kunne alt en stasjonær PC får til, og siden den er bærbar, enda litt til!

Etter en grundig undersøkelse av spesifikasjoner, utseende, kvalitet og ytelse er vi dessverre ikke helt overbevist.

Klarer nye spill

Ytelsesmessig er det ikke stort vi kan utsette på N73SV, den nye Sandy Bridge Intel Core i7-2630QM-prosessoren tilbyr en god ytelsesforbedring fra forrige generasjon Core i-prosessorer.

I tillegg er Nvidia Geforce GT 540M kraftig nok til å kunne kjøre nye spill med helt grei bildekvalitet.

Siden det er plass til to harddisker i N73SV hadde vi gjerne sett et alternativ med en SSD som system-disk og en tradisjonell harddisk til å oppbevare data på.

Les også: Her er Asus' neste spillversting

En veldreid modell

Det vi vil trekke frem som mest positivt med N73SV må bli et ganske slående og lekkert utseende. I tillegg til å være visuelt tilfredsstillende, virker også maskinen meget robust.

Lyden produsert av de interne høyttalerne er noe av det bedre vi har hørt på en bærbar PC, og vi liker de enkle justeringsmulighetene i lydbildet. Blu-ray-brenner er også et stort pluss.

Ubehagelig tastatur

Det er dessverre noen ulemper med N73SV som gjør at vi lurer på om Asus hadde det litt for travelt med å få denne maskinen ut på markedet.

Tastaturet har så mye svikt at det blir ubehagelig å skrive på, skjermbildet lider av mye lyslekkasje rundt kantene og dårlige innsynsvinkler, og touchpaden burde vært en del større.

Digg maskin

På papiret er Asus N73SV en skikkelig digg datamaskin, den har det meste man trenger, og tilbyr god ytelse.

Det er dessverre noen elementer som ikke er tilstrekkelig gjennomført som gjør at Asus N73SV i vår mening ikke passer så godt som en skikkelig arbeidsmaskin.

For ca. 7500 kroner får man samme maskin uten Blu-ray, med en Intel i5-2410M prosessor, 640 GB lagringskapasitet og 4 GB RAM, men tastatur og skjerm er helt lik.

Les hele testen av Asus N73SV på Hardware.no

Les også: Test: Asus X52JV - Solid allrounder

Les også: Bærbar med kurver til å dø for

Les også: Ny Lamborghini-PC fra Asus

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis