Gå til sidens hovedinnhold

PSP-mobilen endelig vist frem

Få andre mobiler har vært så rykteomspunne som Xperia Play.

BARCELONA: Sony Ericsson har trukket sløret av tre nye mobiltelefoner i forbindelse med den store mobilmessen Mobile World Congress.

Xperia Neo, Xperia Pro og Xperia Play kjører alle Android OS 2.3 Gingerbread, altså den nyeste versjonen av Android-operativsystemet som er tilgjengelig i dag.

PSP-mobilen

Av disse mobilene er det utvilsomt den rykteompsunne Xperia Play som vekker størst interesse. Her har Sony Ericsson fått bruke Sonys PlayStation-varemerket, og det har kommet til skikkelige spilltaster som du kjenner igjen fra PlayStation-kontrolleren din hjemme.

– Dette er mitt stolteste øyeblikk i løpet av mine ti år i Sony Ericsson, sa Rikko Sakaguchi som skal ha vært viktig for utviklingen av PlayStation-telefonen.

Sendes ut i mars

Sony Ericsson starter shippingen allerede i mars Xperia Play, i første omgang til USA via operatøren Verizon.

Xperia Play vil få tilgang til nettjenesten PlayStation Suite. Det betyr at mobilen vil få tilgang til PSOne-spill i tillegg til vanlige Android-applikasjoner.

E-post spesial

Samtidig med Xperia Play-lanseringen, viste Sony Ericsson også fren Xperia Pro og Neo. Xperia Pro har fått fulltastatur, og skal ha ekstra enkelt system for å sende og motta e-posten.

Når du bruker telefonen i bredskjermmodus kan den deles i to kolonner, slik at du ser en liste over e-post på venstre side og kan lese e-postene på høyre side.

Når det gjelder Neo skryter Sony Ericsson mest av kameraet. Oppløsningen er åtte megapiksler. Med tanke på antallet superlativer som ble brukt underb lanseringen går vi ut ifra at bildebrikken er av god størrelse, for bildekvaliteten loves å være svært bra.

Faktisk skal bildekvaliteten være så bra at den skulle kunne ta gode bilder inne i lokalet lanseringen foregikk i. Det klarte ikke engang vårt speilreflekskamera uten svært høy ISO-verdi og mye støy.

Her er mobilene og nettbrettene vi forventer å se på Mobile World Congress

Les også: Sniktitt: Sony Ericsson Xperia Arc

Les også: Dette er Samungs nye toppmodeller

Les også: Her er verdens første 4G-smartmobil

Reklame

Stor oversikt: Her er salgene i nettbutikkene nå