Gå til sidens hovedinnhold

Elendig fra VMetro

VMetro la frem det verste resultatet i selskapet historie. Nå skal det spares.

IT-selskapet VMetro leverte elendige tall for første kvartal onsdag morgen. Selskapet hadde foreberedt markedet ved å sende ut et resultatvarselet i slutten av mars. VMetro bommet på etterspørselen i markedet som var langt svakere enn ventet.

NA24 - din næringslivsavis

Resultat før skatt viser et underskudd på hele 26,2 millioner kroner i løpet av årets tre første måneder. I samme kvartal året før la VMetro frem et overskudd på 6,9 millioner kroner. Driftsresultatet var på minus 26,3 millioner kroner fra driftsinntekter på 46,4 millioner kroner. I første kvartal 2006 la VMetro frem et driftsoverskudd på 4 millioner kroner fra driftsinntekter på 83,8 millioner.

Selv om VMetro leverer elendig, overgår de resultatvarselet fra slutten av mars. Da meldte selskapet at de kom til å legge frem et driftsunderskudd på 28 millioner kroner fra en omsetning på 45 millioner kroner.

- Kvartalet er svakt og vi har redusert kostnadene med 10 prosent uten negative konsekvenser for produktutvikling og salg. Vår strategi stor fast, sier konsernsjef Christian Jebsen i VMetro i resultatpresentasjonen.

Selskapet mener det er kritisk at de får utviklet produktporteføljen. For å redusere kostnader vil selskapet ty til oppsigelser. Målet er å gå i break-even i løpet av 2007.

- Vi vil fortsatt søke oppkjøp for å forøke vår teknologi/produktplattform. Disse vil primært være selskaper med komplementær teknologi som kan gi synergier med VMetros teknologi, kunnskap og salgsorganisasjon, kommenterer Jebsen.

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag