(SIDE2): - Vi mener det er viktig at elevene «har fri når de har fri». Vi mener også at det er bedre at arbeidet elevene skal gjøre på skolen, veiledes best av lærerne som jobber på skolen, sier han til Side2.

Johannessen skriverLærerbloggen der han deler tanker om blant annet pedagogiske verktøy, erfaringer og praksis fra skolelivet.

Nyskolen i Oslo er en leksefri skole på barnetrinnet, en liten grunnskole med 100 elever fordelt på 1. til 10. trinn.

- Gode resultater og fornøyde elever

- Det er bare på ungdomsskolen at elevene enkelte ganger må gjøre hjemmearbeid - eller egentlig gjøre ferdig påbegynt skolearbeid med innleveringsfrist. Det gir gode resultater og fornøyde elever, mener Johannesen.

Johannessen er enig med overlege Thorbjørn Brook Steen som skrev innlegget «Slipp barna fri» på Klikk.no.

Steen uttrykker bekymring for barnas barndom, og firebarnsfaren trekker fram eksempler fra sin egen familie der eldstedatteren på ti år sitter bøyd over leksene hver kveld istedenfor å være ute i det fine været å leke.

LES VÅR SAK HER:Hvor mye lekser har barna godt av?

HVA MENER DU OM LEKSER I SKOLEN? Diskuter gjerne nederst på siden.

Johannessen forteller til Side2 at ungdomstrinnet på Nyskolen har tilbud om leksehjelp fra 15.00 til 16.30 fra mandag til torsdag.

- Da får de tid og mulighet til diskutere vanskelige oppgaver og finne en løsning på disse. Elever som går på Nyskolen har skoledag fra 8.30 til 15.00 hver dag unntatt fredag da de slutter kl 13.00. I og med at de dermed har en lengre skoledag enn i de offentlige skolene i Oslo, rekker de og vi å gjøre mer skolearbeid når elevene faktisk er på skolen.

- Lekser kan fort ta mye av fritiden

Elevrådsleder Henrik Nordtorp går i 9. klasse ved Nyskolen og han mener det er fint med fritid når skoledagen er over.

- Vi har allerede lange nok skoledager. Da kan vi heller bruke tiden etter skole på andre ting, som å være sammen med venner. Lekser kan fort ta mye av fritiden. Jeg benytter seg av leksehjelpen på skolen. Da får jeg hjelp fra lærerne og det er bra.

VILLE DU HATT BARNA DINE PÅ LEKSEFRI SKOLE?

DEL GJERNE DINE MENINGER I KOMMENTARFELTET UNDER.