VESTRE JAKOBSELV (FINNMARKEN): Lasse Johnsen hadde sammen med sine jaktkamerater gått i to uker uten knapt å ha sett snurten av elg. Så fikk laget byttet jaktfelt, og Lasse felte likegodt tre dyr på 15 sekunder.

– Jeg har aldri hørt om eller opplevd noe lignende. Jeg har hatt utrolig flaks ettersom tre dyr kom rett mot meg og jeg fikk dem godt i siktet. Det var akkurat som skiskyting, og det er det ikke ofte man opplever noe sånt på elgjakt, forteller Lasse Johnsen (30) stolt.

Tøff uke

På den første uka av jakten så Lasse og jaktlaget hans bare en elg, uten at de fikk løsne et eneste skudd. Så fikk de byttet jaktfelt i Nesseby, og da snudde lykken for de åtte jegerne.

- Vi overtok et annet felt og den andre dagen fikk vi dyr. Det begynte med at jaktleder og moren min Edel Reisænen så to dyr og noen av oss gikk på post, mens noen andre drev dyrene mot oss. Da jeg lå på post kom plutselig tre dyr mot meg og de krysset elven foran meg. Da skjøt jeg et ungdyr og den falt. Så fikk jeg øye på de to andre rett under meg, for jeg lå på en liten høyde. De stoppet opp etter det første skuddet og snudde seg perfekt mot meg. Jeg fikk dem godt i siktet og da var det bare å trykke på avtrekkeren. I løpet av maks 15 sekunder hadde jeg skutt ett ungdyr, en kalv og en kvige. Jeg har aldri opplevd maken. Det var akkurat som skiskyting, sier Johnsen med et bredt smil.

Les hele saken på finnmarken.no

Drømmejakt

Han forteller videre at laget var i ekstase etter at det endelig hadde løsnet. Ordtaket; den som venter, venter ikke forgjeves, blir kanskje lagets nye motto.

- For meg var jo dette en skikkelig drømmesituasjon. Jeg kan ikke tenke meg at noe lignende kommer til å skje med det første, men hva som skjer på jakt, kan man ikke spå på forhånd, flirer jegeren.

Johnsen er inne i sitt andre år som elgjeger. Utenom jakten på elg liker han å traske rundt på utsikt etter ryper ,og ikke minst er skyting med flere forskjellige våpen en av hans favoritthobbyer.

Han debuterte som elgjeger i fjor, med å felle en ung okse, men for han er det ikke selve skytingen som er det beste med jakta.

- Hadde vi ikke vært et lag hadde vi aldri felt tre elger på mandag. Det er nok det samholdet jeg liker aller best med å jakte. Ikke minst er det er fint miljø blant jegerne, og det gjør det hele til en utrolig god opplevelse, sier han til Finnmarken.

Samtlige av elgene som falt for noen dager siden var flotte i kjøttet, og Lasse legger ikke skjul på at middagene som lages av selvskutt elg ikke er å forakte.