Tosebygda og Ekeberg Jaktlag i Trøgstad fikk i løpet av de tre første dagene av elgjakta skutt tre av seks elg på kvota, skriver Smaalenenes Avis.

Samtlige dyr falt av Pål Fredrik Dilleruds rifleskudd, noe som betyr at han og laget har fått en drømmestart på jakta.

Derimot holdt det på å gå virkelig ille da den største elgen skulle vommes.

- Etter at vi hadde vomma den siste oksen hadde jeg mye blod og gørr på hendene. Jeg gikk derfor bort i gresset for å vaske det av. Da jeg skulle se om hendene var reine nok oppdaget jeg at gifteringen var borte, forteller Dillerud.

Fortvilt leting
Jegeren innrømmer enkelt at han ble fortvilt og startet med en gang letingen inne i elgskrotten.

- Jeg leitet og leitet, men fant ingenting. Ringen var ikke inne i elgen og den var heller ikke i bøtta der alle innvollene lå, sier han.


Etter gravingen i blod og innvoller tok han motet til seg og ringte kona. Han trodde kanskje at ringen lå i senga eller på nattbordet, men det kunne kona Marie Dillerud avkrefte.

- Jeg må si jeg ble veldig nervøs da jeg fikk vite at gifteringen var borte. Den er uerstattelig og det hadde vært fryktelig om den forsvant, sier Marie.

Så gikk det opp et lys for gutta i jaktlaget.

- En av gutta hadde en metalldetektor liggende. Vi søkte rundt med den og fant kula som felte dyret. Etter ti minutt fant vi heldigvis ringen. Den lå i gresset under masse blod og gørr, forteller en lettet ektemann.

- Hva hadde skjedd dersom du ikke fant ringen?

- Da hadde jegeren fått tre okser, men mistet kjerringa, flirer Pål Fredrik.

Lykkelig slutt
Ekteparet ser tilbake på opplevelsen med et smil rundt munnen nå. Det til tross for at de begge var fortvilte da ringen var borte.

- Det var jo bare flaks at en av gutta hadde en metalldetektor liggende. Hvis ikke kunne det gått galt. Heldigvis var det hell i uhell, sier Dillerud og kona nikker enig.

Han gliser også bredt over sesongstarten. Han har jaktet siden han var syv år gammel og har kun fått ei kvie tidligere. I løpet av de to første dagene av årets jakt har han felt tre dyr.


- Dette har vært en drømmestart på sesongen. Jeg har heller ikke skyt en ti-tagger før og det blir ikke bedre enn det, forteller jegeren med et lurt smil.

Jaktlaget har tre elg igjen på kvota og en hjort. Allerede til helgen skal gutta ut i skogen igjen. Forhåpentlig blir ikke de kommende vommingene like nervepirrende, fastslår elgjegeren.

Les flere saker i Smaalenenes Avis