Gå til sidens hovedinnhold

Studio 5 legges ned

Eli Hagen mister jobben.

(SIDE2): TV-kanalen FEM har besluttet å legge ned kanalens flaggskipprogram «Studio 5.

Siste fra Side2: Sjekk forsiden nå!

- Vi har bestemt oss for å legge ned Studio 5 etter seks sesonger. Talkshowet har vært helt avgjørende for kanalen FEM. Uten showet hadde vi trolig ikke oppnådd de gode resultatene som tv-kanalen nå kan vise til, sier kommunikasjonsdirektør Ditlef Jacobsen til Side2.

Talkshowet forsvinner dermed fra norske tv-skjermer i løpet av våren, melder Seher.no.

Mister jobbene
Programleder Eli Hagen (62) bekrefter overfor Side2 at talkshowet legges ned.

- Det er veldig trist, og jeg må også si jeg er litt skuffet. Talkshowet har vært noe jeg virkelig har kost meg med og lært mye av, sier Hagen til Side2.

Men hun reagerer veldig på måten beslutningen ble orientert til de ansatte om.

- Vi var på en fest etter endt opptak forrige uke, og etter noen glass og det var blitt god stemning, så reiser en av sjefene seg opp og sier de showet skal legges ned, sier Hagen til Side2.

- Ødela stemningen
- Jeg synes de helt klart kunne ha funnet et mye bedre tidspunkt. Stemningen ble helt ødelagt, og alle dro hjem, sier hun.

Kommunikasjonsdirektøren i TVNorge sier det ikke ble gitt noen endelig beskjed om nedleggelse på festen.

- Det ble orientert om at det måtte drastiske tiltak i verk om programmet skulle kunne overleve, sier Jacobsen.

Studio 5 ble sendt på tv første gang 26. februar 2008. Hver mandag til onsdag i seks sesonger har programlederne Eli Hagen, Mina Hadjian, Jan Thomas, Ingeborg Heldal, Eva Charlotte Stenset, Karita Bekkemellem, Heidi Nordby Lunde, Martine Aurdal, Kari Simonsen, Kjersti Løken Stavrum, Astrid Gunnestad og Ann Elin Schüssel ledet programmet i forskjellige perioder.

Skulle holde på i to runder til
Talkshowet er altså inne i sin sjette sesong. Egentlig var det planlagt to sesonger til, sier Eli Hagen.

- Det var planen at vi skulle holde på i to runder til, men det ble det ikke. Årsaken er at seertallene har gått nedover, sier Hagen til Side2.

Seertallene har rast etter at programmet ble flyttet fra sin opprinnelige sendetid klokken 21.30 til 21.00.

Eli Hagen sier hun og de andre programlederen tidlig varslet fra om at endringene i sendeskjema ville få negative konsekvenser, uten å bli hørt.

- Vi mente det var en dårlig beslutning, og advarte veldig mot å gjøre det. Så gikk seertallene ned, og nå legges programmet ned. Det er veldig trist, og jeg er også skuffet over sjefene, sier Hagen.

- Tok beslutninger over hodet på oss
Hun mener kanalledelsen overhørte dem.

- Vi jobba og sleit for å få til et bra program, samtidig tok de beslutninger over hodet på oss, føler jeg, sier hun.

Kommunikasjonsdirektør Ditlef Jacobsen i TVNorge, som eier tv-kanalen FEM, sier de sviktende seertallene tvang kanalen til å gjøre drastiske grep.

- Det har blitt gjort mange forsøk på å øke seeroppslutning til Studio 5. Både i bytte av programledere, format og sendetid, men vi har ikke lykkes i å oppnå så mange seere som vi ønsket, sier Jacobsen.

- Lytter til programlederne
Kritikken fra Eli Hagen om at programlederne ble overhørt, ønsker ikke Jacobsen å kommentere.

- Vi er veldig opptatt av å lytte til innspill fra programlederne. Utover det har jeg ingen kommentar til det, sier han.

Siste fra Side2: Sjekk forsiden nå!

Kommentarer til denne saken