Gå til sidens hovedinnhold

Ja, han kommer tilbake

Elijah Wood vil få en rolle i «Hobbiten». OBS Spoiler.

(SIDE2:) Om du ikke vil vite hvordan Elijah Wood skal være med i «Hobbiten», stopper du he r.

Den store og velinformerte fansiden TheOneRing.Net melder at Peter Jackson har spurt Elijah Wood om han er villig til å ta på seg hobbitføttene igjen for rollen som Frodo Baggins i forbindelse med «Hobbiten».

Frodo er ikke en del av J.R.R.Tolkiens bok. «Hobbiten» handler om Frodos onkel. Bilbo Baggins' eventyr i Midgard og er således fra før Frodos tid.

Knyttes sammen
Men, som med «Ringenes Herre», vil manusforfatterne også trekke på appendikser og andre mytologier som Tolkien skrev. Og Peter Jackson ønsker å knytte de nye hobbit-filmene sammen med «Ringenes Herre»-trilogien.

Ifølge fansiden vil Elijah Woods Frodo sannsynligvis opptre i tilbakeblikk i forbindelse med at filmen omtaler boken kalt «Red Book of Westmarch».

Dette er det fiksjonaliserte historieverket til hobbitene der både selve «Hobbiten» og strabasene for å få ødelagt Ringen i «Ringenes Herre» er fortalt. Både Frodos og Bilbos skriverier er med i den røde boken. De som har sett de originale «Ringenes Herre»-filmene, vil se at både Bilbo og Frodo skriver ned sine eventyr.

TheOneRing.Net skriver at Wood vil opptre i filmens åpningsscener som altså binder filmene sammen, og at Wood allerede skal ha sagt ja til dette.

Returnerer
Foruten Wood, er Cate Blanchett (Galadriel) bekreftet for «Hobbiten». Filmskaperne har verken bekreftet Ian McKellen for Gandalv eller Andy Serkis for Gollum. Begge skuespillerne har sagt til Side2 at de er klare for «Hobbiten», men opptaksstart er flyttet så mange ganger at det kan ha skapt tidsproblemer for dem.

Det spekuleres i om Hugo Weaving vil komme tilbake som Elrond. Og Orlando Bloom som Legolas.

Ny på laget er Martin Freeman som Bilbo Baggins, og svenske Mikael Persbrandt som Beorn.

Kommentarer til denne saken