Gå til sidens hovedinnhold

Eline Syrdalen: Norges hotteste modell?

Eline Syrdalen

Se hva som skjedde da Eline Syrdalen møtte Ray Kay.

Du vet kanskje ikke hvem Eline Syrdalen (24) er, men spør magasinet Lifestyle, Loreal, Helly Hansen eller den verdensberømte, norske regissøren Ray Kay, og de vil fortelle om en norsk modell med en lysende karriere foran seg.

- Eline er et supertalent, hun leverer knallbra på kamera, sier Reinert "Ray Kay" Olsen til Side3.

Reinert Olsen og Eline Syrdalen har kjent hverandre i en årrekke. Da de nylig møtte hverandre i Miami, spilte de inn en film på stranden mest for moro skyld. Resultatet ser du i toppen av denne artikkelen.

- Jeg måtte teste noe kamerautstyr, og hadde jo verdens beste talent foran kamera da Eline ville være med og skyte noe for gøy. "Uheldigvis" ble jo resultatet så bra at jeg ikke kunne bare la det ligge og slenge på harddisken her, så derfor deler jeg med dere. Det er bare hyggelig å la Side3s lesere bli bedre kjent med ei så stunning jente som Eline, sier Reinert.

Bildeserie

Bildeserie

Vellykkede nordmenn

Eline Syrdalen er født og oppvokst i Oslo. Hun ble oppdaget som modell som 17-åring, og flyttet snart til Paris for å satse helt på modellyrket. I likhet med Reinert Olsen er hun en nordmann som satser internasjonalt - med suksess. Men det kommer ikke gratis. Begge to har jobbet knallhardt med å komme dit de er i dag.

- Step one er selvfølgelig talent og villighet til å jobbe hardere enn alle andre. Step to til ti er det å jobbe enda hardere. Og så kan det jo hjelpe på å være litt omgjengelig også, sier Reinert Olsen.

I tillegg hjelper det å ha litt flaks.

- Modellyrket handler selvfølgelig om å ta seg godt ut på bilder og kunne selge seg selv som et slags produkt, men det handler nok også mye om å være på rett sted til rett tid. Jeg føler yrket er en blanding av tilfeldigheter og selvfølgelig hvor dyktig du er foran kamera, sier Eline.

Eline Syrdalen trekker fram muligheten til å reise og oppleve mange forskjellige kulturer som de største fordelen med jobben. I en bransje med mange unge jenter og pengesterke menn, må en samtidig passe på.

Mistet jobb i Milano

- Du må være ganske sterk mentalt for å holde ut i modellbransjen, det er ikke sånn at alle vil deg vel. Det er alltid noen som er uprofesjonelle. Jeg mistet en gang en jobb i Milano da kunden inviterte meg på ferie med ham i Paris. Jeg takket selvfølgelig nei, meget uprofesjonelt.

- I tillegg er det et enormt press på vekt og utseende, man må takle kritikk og lære seg å ikke ta ting personlig.

- Opplever du at det er mange fordommer mot modeller og bransjen?

- Ja, mange skjønner ikke hvor mye jobb som ligger bak. Folk tror også at det ikke er en seriøs jobb. Men det er lange dager på sett, mye overtid, mye reising og til tider en ensom tilværelse.

- Men det blir litt sol og champagne også?

- Det er selvfølgelig mye glamorøst rundt modellyrket, man blir invitert hit og dit og man får mulighet til å oppleve mye. Men dette er også noe som blir til en vane, og etterhvert føles det mer som jobb enn avkobling.

Ikke vær redd for å sjekke opp en modell, gutter

Den prisvinnende, amerikanske forfatteren John Brubaker datet i sin tid en ung og vakker modell. Historien er i dag en klassiker på nett: Etter å ha snakket sammen en liten stund i en bar, spør Brubaker om en date. Han regner med at menn svermer om henne, og trodde ikke hun ville si ja. Svaret var overraskende.

"Jeg er sjokkert", svarte modellen. "Det er veldig sjeldent menn snakker med meg, Ja, jeg vil gjerne gå ut med deg."

Grunnen til at modellen nærmest aldri dro på date, var rett og slett at hun ikke ble spurt. Menn ble skremt av hennes vakre utseendet, og fryktet å bli avvist.

Eline Syrdalen tror nordmenn kan være spesielt tilbakeholdne.

- Jeg føler at nordmenn generelt er litt tilbakeholdene når det kommer til det å ta kontakt med nye mennesker. Jeg prøver ihvertfall å være åpen og hyggelig med nye mennesker.

Et vakkert ansikt er ikke noe å frykte.

- Nei, absolutt ikke. Ikke være redd for å ta kontakt med de aller vakreste jentene, gutter!

Om en mann skulle forsøke å sjekke opp Eline Syrdalen, er det felles interesser som er viktigst.

- Om en mann vil sjekke meg opp må han være jordnær, og vi må ha felles interesser, som trening og natur, sier Eline Syrdalen til Side3.

Se mer av Eline Syrdalen på Instagram.

Reklame

NÅ: Stort salg på sport og friluft

Kommentarer til denne saken