(London/SIDE2): I den internasjonale finalen i konkurransen om å bli årets specsavers-modell, ble norske Elisabeth Myhrvold tildelt en veldig respektabel tredjeplass.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

I løpet av den stjernespekkede finaleomgangen imponerte hun både dommere og kjendiser med sin selvsikre og flotte gange på catwalken.

Fikk ros
- Elisabeth hadde den absolutt vanskeligste kjolen å gå med, og hun klarte seg helt perfekt. Hun har i tillegg figuren, høyden og utseendet til en modell, roste den finske dommeren Johanna Falck, den eneste internasjonale dommeren i et ellers britisk dommerpanel.

Dermed ble det nok et par hevede øyenbryn over at første og andreplass gikk til henholdsvis Daniel Harris fra England og Finola Guinnane fra Nord Irland.

- Enstemmig
Falck forteller alikevel at avgjørelsen var enstemmig, og at det aldri var noen tvil om avgjørelsen.

- Han har både sjarmen, høyden og utseendet. Hele pakken! Han er som Clark Kent, sa hun til Side2 etter at avgjørelsen var offentliggjort.

Førstepremien bestod blant annet av et års modellkontrakt med Premier Models, en to-ukers ferie til Barbados eller St Lucia, samt briller, hår- og skjønnhetsprodukter.

Ble lagt merke til
Elisabeth selv var stolt av tredjeplassen, som ga henne et helgetur for to til London, samt hår- og skjønnhetsprodukter.

- Jeg er meget fornøyd. Jeg var den eneste nordiske deltakeren på pallen, og det viktigste er faktisk ikke å vinne, men heller å bli lagt merke til av folk i bransjen, påpeker hun og forteller at hun skal ta med seg kjæresten til London.

En av dommerne, Anthony Gordon, som jobber i det velrenomerte modellbyrået Premier Model Managment, hadde kommet bort til den norske 18-åringen og skrytt av henne etter prisutelingen.

- Han roste innsatsen min på catwalken, og det er jo alltid hyggelig, sa hun.

Penere i virkeligheten
Dommer Johanna Falck avslørte også at dommerne ikke hadde tatt Elisabeth alvorlig i det hele tatt, før de så henne under finalen.

- Hun er så utrolig mye penere i virkeligheten enn hun er på bildet! Vi hadde ikke engang vurdert henne som en vinnerkandidat før hun vandret ut på catwalken. Ingen i dommerpanelet visste om modelfortiden hennes, sier Falck.

Elisabeth har nemlig jobbet som modell i Milano i 6 måneder i fjor. Selv trodde hun sine største konkurrenter ville være Finland og Danmark.

- Hun fra Finland er bare helt utrolig pen. Da jeg så henne for første gang tenkte jeg bare «shit, hun er nydelig», fortalte hun før finalen.

Populær konkurranse
Den internasjonale finalen i Specsavers modellkonkurranse har i sommer gått simultant i England, Skottland, Wales, Nord Irland, Irland, Norge, Sverige, Nederland, Finland og Danmark.

Her i Norge meldte flere hundre brillebrukere seg på konkurransen som ble holdt i samarbeid med Side2. Totalt var det over 10.000 deltakere i konkurransen.

Finalen ble holdt i det fasjonable Victoria and Albert- museet i London, og deltakerne fikk forbud mot å bruke hårspray da dette kunne skade de verdifulle maleriene som hang i lokalet.

Stjernespekket
Flere britiske kjendiser hadde funnet veien til kåringen, blant annet supermodellene Caprice og Erin O'Connor, komiker Vic Reeves (som ble kåret til årets kjendisbrillebruker) og modellkona Nancy Sorrell og popyndling Sophie Ellis-Bextor som snurret plater med ektemannen Richard Jones fra The Feeling, på etterfesten.

Gok Wan, kjent fra TV-programmet «How to look good naked» var både dommer og primus motor for eventen og auksjonerte bort en mengde kjendismøter til inntekt for Kidskape, en veldedig organisasjon mot mobbing av barn.

Gok som selv ble mobbet for overvekt da han var liten, auksjonerte blant annet bort en full make-over med seg selv til nærmere 40.000 kroner. Tilsammen samlet han inn nesten 100.000 kroner i løpet av kvelden.

Glad vinner
Den engelske vinneren, Daniel Harris, var fra seg av glede over seieren.

- Jeg er så sjokkert at jeg ikke klarer å beskrive hva jeg føler, gliste den glade briten.

- Jeg har aldri opplevd noe slikt før, og jeg kan rett og slett ikke tro det.

Daniel studerer for tiden drama, samtidig med at han jobber som modell.

- Jeg er så lidenskapelig når det kommer til modellyrket, så denne muligheten skal jeg gripe med begge hendene.

Les Side2s intervju med Gok Wan i morgen, torsdag.

2528