Gå til sidens hovedinnhold

Elleville etter edderkoppmannen

«Spider-Man 3» er den mest innbringende kinofilmen så langt.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Den siste filmen med Peter Parker har denne uken hatt premiere diverse steder i verden. Her hjemme og i USA var det premiereåpning fredag, mens det en del andre steder ble startet visninger 1. mai, og resultatet er rått.

NA24 - din næringslivsavis

I Nord-Amerika alene spilte filmen inn rekordhøye 59 millioner dollar, eller over 350 millioner kroner, premieredagen, ifølge CNNMoney.

I USA har Sony sørget for at filmen vil bli vist på 4.252 kinoer, noe som er mer enn de 4.163 kinoene som Shrek 2 hadde rekorden på frem til nå, ifølge variety.com.

Flere rekorder
Dermed slo filmen rekorden på 55,8 millioner dollar som «Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest» satte i juli 2006. Johnny Depp som pirat har fortsatt rekorden over den mest lønnsomme første helgen den er på kino, men også denne kan «Spider-Man 3» klare å knekke.

- Basert på første dag mener studioet at filmen kan bringe inn mellom 135-145 millioner dollar i Nord-Amerika de første tre dagene den er på markedet, sier filmstudioet Columbia Pictures, i en uttalelse.

Det er ikke oversikt over salgstallene utenfor USA og Canada enda, men det er ventet at «Spider-Man 3» solgte for rundt 45 millioner dollar på fredag.

Filmen har satt seerrekorder i ti av de 16 landene hvor den er sluppet.

Svindyr film
Ifølge Radar Magazine kan filmkostnadene komme opp i hele 500 millioner dollar, eller rett rundt svimlende tre milliarder kroner. Ifølge kilder hos filmprodusentene skal filmen ha kostet rundt 350 millioner dollar, men med utgiftene til markedsføring og reklame skal 500 millioner være et mer riktig bilde.

- Jeg nekter å si det riktige tallet fordi det får meg til å miste pusten. «Spiderman 3» var en superdyr film – den dyreste filmen vi noensinne har laget. Men det er absolutt ikke i nærheten av 300 millioner dollar, sier Laura Ziskin, en av filmens produsenter, ifølge the New York Post.

Store deler av utgiftene skal være gått til store mengder spesialeffekter laget med datamaskiner.

Reklame

Nå er det superpriser på Pondus-album