Gå til sidens hovedinnhold

Møt penisfisken

Verdens ekleste fisk svømte inn i en manns penis og ble der.

(SIDE2:) Discovery Channels Jeremy Wade har satt seg fore å avsløre de skumleste monsterfiskene du finner i jordens elver.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Og det er ikke få fryktingydene kjemper han har dratt opp fra dypet.

Les mer: Jakter monsterfisk

Men det er ikke alltid det er de største fiskene, eller for den saks skyld de med størst tenner som er de mest skrekkinnjagende skapningene.

Suger blod
Dypt inne i Amazonas går legendene om fisken som liker å suge blod, og det inne i menneskers kroppsåpninger. Jeremy Wade hopper i båten og reiser opp verdens lengste elv for å finne sannheten om penisfisken, som den faktisk kalles på folkemunne.

Se video nederst i saken

Fisken, som egentlig heter Candiru, liker aller best å suge blod fra gjellene til store fisk. Noen ganger tar den allikevel feil, og det er der den grufulle historien starter.

I nærheten av Manaus, Brasil, finner Wade en mann som for elleve år siden kom i ubehagelig nærkontakt med den parasittiske fisken.

Hoppet inn i penis
Silvio Barbossa koste seg på elvebredden sammen med kompisene sine, da han fant ut at han måtte tisse. Som den enkleste løsningen valgte han å gå noen skritt ut i elva for å late vannet. Det skulle han aldri ha gjort.

Plutselig kommer nemlig den fryktede fisken svømmende og svømmer rett inn i Silvios penis. Forskrekket prøver han å gripe fatt i halen som stikker ut, for å kvitte seg med blodsugeren, men snart hadde den 12 cm lange fisken svømt så langt opp i urinrøret at man ikke kunne se den lengre.

I fire dager gikk Silvio med fisken inne i den svært hovne og smertefulle penisen sin før han kom til et sykehus som trodde på historien hans.

Prøvde å gnage seg ut
Fisken hadde i mellomtiden avgått ved døden, men ikke før den hadde forsøkt å gnage seg ut av sideveggen.

Dr. Anoar Samad som jobber ved instituttet for urologi i Manaus, var ansvarlig for operasjonen for å få ut fisken. Han forteller at han har hørt om Candiru som er blitt fjernet fra menstruerende kvinner, og anus til et barn, men at dette tilfellet er det eneste som er blitt fullstendig dokumentert.

Dr Samad hadde forventet en liten fisk, men et endoskop avslørte av fisken hadde lagt seg fra enden av urinrøret og nesten opp til urinrørlukkemuskelen, altså 12 cm lang.

Operert i to timer
Dessuten hadde den begynt å råtne litt, noe som faktisk gjorde det enklere å dra den ut samme vei den kom inn.

Etter to timer kunne Silvio trekke et lettelsens sukk over at var ute.

HTML EMBED
brightcove.createExperiences();

Se «Elvemonstre» på Discovery Channel onsdager klokken 22.00

(Episoden om Candiru går i reprise søndag 30. mai klokken 23.00)

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken