(SIDE2): - Jeg synes det er flott at kronprinsen lar hytta være veldig enkel og uten mye luksusgoder, sier snekker og designer Elwin Bradshaw. Han er kjent fra TV3s oppussingsprogram «Norges styggeste rom».

Bakgrunn: Les mer om Elwin Bradshaw
Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Side2 ba altmuligmannen gi sin dom over kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakons fritidseiendommen «Flatholmen» i Risør kommune. For kort tid siden ble det kjent at kronprinsparet ikke har noen oppussingsplaner for hytta med 60-tallsinneredning. De ønsker å leve nøkternt og «back to nature-aktig» når de ferierer på Sørlandet.

Bakgrunn: Vil leve «back to nature»

Miljøbevisst par
I sitt offentlige virke fronter kronprinsparet at de er opptatt av miljøet, noe som gjenspeiles når de nå ønsker å leve et naturlig hytteliv. Bradshaw ønsker ikke å spekulere i folks eiendom og livsstil, men sier at folk generelt nå streber etter det naturlige og enkle gjennom newage-bevegelsen og alternativ livsstil.

- Folk er mer opptatt av miljøet, og er mer aktive og bevisste med tanke på planeten vår, sier TV3-profilen.

Se bilder fra innvendig og utvendig av hytta:
(Artikkelen fortsetter under bildespesialen)

53

Naturlig er in
Bradshaw påpeker at han er svært opptatt av å bruke naturlige elementer når han pusser opp hus og hjem. Han anbefaler kronprinsparet å beholde det naturlig oljede tømmeret og komplimentere med varme elementer med ubearbeidet materiale.

- Å bruke stein, stål og treprodukter vil gjøre peisen og kjøkkenet mer avslappende og interessant, sier Bradshaw.

- Mitt motto er å jakte og lete etter ting, da jakten er hva som lager historien til tingene som igjen er med på å skape et hjem. Du kan ikke bestille slike ting i en katalog.

Glir inn i naturen
Bradshaw ville dekorert rommene i hytten enkelt slik at det blir et tilbaketrekkingssted.

- Rom som føles trygge og ønsker deg velkommen med farger som stimulerer – det liker jeg. Det jeg synes at et sted som ligger i naturen trenger er at det er lekent, jordnært og funksjonelt.

Det ideelle er kort sagt en enkel hytte som respekterer elementene som den er i, påpeker han.

Bradshaws små hyttetips til kronprinsparet:

- Et stort og varmt trebord.

- Inngangspartiet bør ønske folk velkommen med elementene fra naturen som de akkurat er kommet inn fra.

- Minner fra turer og jakt bør dokumenteres i en gjestebok med hva de har funnet, hvorfor de tok det med tilbake til hytta og hva det betyr for dem. Et såkalt arkiv over naturen.

-Tegnebok til barna.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!
Side2s underholdningsquiz: Vinn en iPod Nano i dag!