Gå til sidens hovedinnhold

EM-oppvarming mot Tyskland

Tester formen før EM-kampene mot Frankrike, Danmark og Hviterussland i mars.

Norges G17-landslag er for tiden samlet på La Manga for å forberede EM-mellomrunden i mars. Vålerengas Haakon Farstadvoll er i troppen når Tyskland står på motsatt banehalvdel lørdag.

Norge kvalifiserte seg til mellomrunden etter en solid turnering i høst.

- Vi var i pulje med Ukraina, Sveits og Island, og vi vant pulja etter to uavgjort og en seier. Vi svingte i prestasjonene, det er også opplagt med tanke på alderen på spillerne. Men spesielt Ukraina-kampen er jeg svært tilfreds med, sier landslagssjef Bård Flovik til fotball.no.

Norge møter Frankrike (vertsnasjon), Danmark og Hviterussland i EM-mellomrunden med kampdatoer 24, 26, og 29. mars 2009.

- Vi går med optimisme inn mot mellomrunden. Vi har spilt jevnt og slått de fleste motstanderne. Men nivået er veldig høyt, og det finnes svært mange tøffe konkurrenter. Det viktigste er å spille mange kamper, for å gi spillerne god internasjonal matching, men vi forbereder oss på at det er mulig å kvalifisere seg, sier Flovik.

De syv gruppevinnerne deltar sammen med vertsnasjonen Tyskland i EM-sluttspillet som spilles i perioden 6. -18. mai 2009. De seks beste nasjonene i EM-sluttspillet er kvalifisert for VM-sluttspillet i Nigeria høsten 2009.

92-kullet, som i år utgjør G17-landslaget, har spilt 11 kamper på rad uten tap.

Reklame

Siste sjanse: Halv pris på alt fra Comfyballs

Kommentarer til denne saken