Gå til sidens hovedinnhold

Ementor størst i Baltikum

Kjøper Baltikums største it-infrastrukturselskap

Ementor har avtalt kjøp av totalt 78,8 prosent av aksjene i Sonex Group Holding. Det Litauen-baserte selskapet er det største innen it-infrastruktur i Baltikum.

NA24 - din næringslivsavis

For aksjene betaler Ementor 16,6 millioner euro (133 millioner kroner). Sonex har 400 ansatte fordelt på ti kontorer i Baltikum og et mindre kontor i Russland.

Gründer og president i Sonex, Arunas Bartusevicius, vil fortsette som president og administrerende direktør i Sonex, og bli en del av ledergruppen i Ementor. Ementor og Bartusevicius har begge opsjon på å kreve at Ementor kjøper hans gjenværende aksjebeholdning når tre år har gått siden transaksjonen.

- IT vekstratene i de baltiske landene rangerer blant de høyeste i EU, noe som understreker den strategiske betydningen av å etablere seg i regionen, skriver Ementor i en pressemelding.

- Dette kjøpet blir sett på som et viktig strategisk steg mot Ementors ambisiøse vekstmål for 2010 og et naturlig steg etter etableringen av software-pakketeringssenteret i Riga i 2006, fortsetter selskapet.

Transaksjonen er forbeholdt en godkjennelse fra konkurransetilsynet i Litauen. Det ventes at kjøpet er sluttført i januar 2008.

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka