Gå til sidens hovedinnhold

EMGS mot svakt kvartal

Oljeserviceselskapet med kanontall i tredje kvartal - men neste kvartal ser mørkere ut.

EMGS kan vise til rekordhøye inntekter i tredje kvartal, men indikasjonen for fjerde kvartal er svak.

EMGS, som er spesialisert på havbunnsundersøkelser basert på bruk av elektromagnetisk studier for oljeselskapene, hadde i tredje kvartal driftsinntekter på 48,4 millioner dollar. Det er ny rekord for selskapet som er i en oppbyggingsfase.

NA24 - din næringslivsavis

Til sammenligning omsatte EMGS i samme periode i fjor for 21,8 millioner dollar.

Driftsresultatet endte på 5,2 millioner dollar, opp fra minus 2,5 millioner i tredje kvartal 2006. Resultat før skatt lød på 4 millioner dollar, mot pluss 0,5 millioner i samme periode i fjor.

Forbedring har ifølge selskapet både sammenheng med økt aktivitet, men også økning i effektiviteten og derigjennom marginene.

Vil slite i Q4
EMGS forventer at den betydelige veksten skal fortsette over de nærmeste årene, blant annet som følge av flåteekspansjonen i tredje kvartal med et skip. Det kan imidlertid bli et noe svak fjerde kvartal for selskapet.

- Inntektene i fjerde kvartal vil bli utfordrende som følge av forsinkede kontrakter, skriver styret.

Ved utgangen av november hadde selskapet sikret seg inntekter for 137 millioner dollar for inneværende år. I årets tre første måneder har EMGS hatt inntekter på 112 millioner dollar, noe som peker mot et klart fall i inntjeningen i siste kvartal basert på den foreløpige prognosen.

Fjerde kvartal vil også være preget av flytting av flåten til nye posisjoner, som gjør selskapet bedre posisjonert til første kvartal.

Reklame

Stor oversikt: Her er salgene i nettbutikkene nå