Gå til sidens hovedinnhold

- I Norge unner man ingen suksess

Bloggeren Emilie «Voe» Nereng, er oppgitt over janteloven.

OSLO(SIDE2): Emilie Nereng (14), for mange kjent som Voe, er en av Norges mest populære bloggere, med omkring 70.000 lesere daglig. Nå gir hun ut sin første singel, og det er ikke helt uten kvaler.

- Det som holder meg tilbake fra å bli artist, er at jeg er redd for at jeg skal bli for kjent. At jeg skal bli så mye omtalt at folk slutter å like meg. For man blir jo mer kjent når man får gitt ut en plate, sier Nereng oppriktig.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

- Vi lever etter janteloven
Vi møter den unge jenta på en kafe i Oslo sentrum. Hun kan avsløre at hun er kjempefornøyd med livet sitt slik det er nå, og gremmes over at Norge er et land hvor man ikke skal tro godt om seg selv.

DEL DENNE SAKEN PÅ FACEBOOK

- I Norge unner man ingen andre suksess. Vi lever etter janteloven, og du skal ikke skille seg ut. Du skal ikke tro noe som helst godt om deg selv. Det er jo sånn det er, og det er jeg så forferdelig lei av, sier bloggeren oppgitt.

- Det største som har hendt meg
Forrige fredag debuterte Nereng på scenen, foran 80.000 tilskuere under VG-lista showet på Rådhusplassen.

- Det var helt utrolig! Det er det største du noen gang kan tenke deg. Jeg var veldig nervøs, for jeg visste jeg skulle hoppe litt i de høye skoene mine. Men når jeg kom til andre verset, kjente jeg at dette her elsker jeg, det var en skikkelig rus. Jeg var giret hele kvelden, forteller hun entusiastisk.

At det skulle komme kritikk i etterkant av den omtalte opptredenen, kom ikke som noe sjokk for den ferske artisten. Det er derimot kun, eventuell, kritikk fra hennes nærmeste som går innpå henne, for opplevelsen av å stå på scenen var noe av det morsomste hun har erfart.

- Den kritikken jeg har fått nå i det siste, har ikke gått noe inn på meg. Folk sier jeg får oppleve dette på grunn av bloggen, men hvis de hadde vært meg, så hadde de sagt ja de også. Det vet jeg. Men om det er noen jeg kjenner som har snakket dritt om meg bak ryggen min, da blir jeg lei meg. Det tar jeg meg nær av, forklarer Nereng.

Hun fortsetter.

- Det er alltid noen som kommer med noen dritt. Det er det vanskelige med det. Det er så mange misunnelige mennesker som skriver, de klarer ikke skrive konstruktive engang. De skriver med misunnelseshjernen sin, og jeg klarer nesten ikke å ta til meg de sier.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Får tips fra Tone
Musikkollega Tone Damli Aaberge har derimot gitt den ferske artisten noen tips. Det er tydelig på måten Emilie omtaler Tone på, at hun ser opp til den etablerte artisten.

- Vi snakker alltid sammen når vi møtes. Hun er helt utrolig nydelig, og hun har så godt hjerte. Hun har gitt meg mange råd om å takle negativ kritikk. Når jeg skulle synge på VG-lista, viste hun meg noen triks. Hun sa jeg burde nyte de tre minuttene, for det er ikke sikkert jeg kommer til oppleve noe lignende i hele mitt liv igjen, forteller hun.

Hvordan føles det å være på vei til å bli like kjent som de du ser opp til?

- Jeg tror ikke jeg klarer å skjønne hvordan det kommer til å bli for meg. Jeg har alltid sett på meg selv som en vanlig 14-åring. Jeg klarer fortatt ikke å tenke på meg selv som noe idol for andre, eller som en kjendis på noe som helst måte, sier Nereng.

Hun fortsetter.

- Selv om det har stått mye om meg i avisene, og jeg omtales som artisten til David Eriksen (musikkprodusent, og tidligere Idol-dommer journ.anm), klarer jeg ikke å tenke på meg selv som det.

David Eriksen, har både Tone Damli Aaberge og Emilie Nereng under vingene, og Nereng forklarer villig hvordan hun ble kontaktet av den tidligere Idol-dommeren.

- Han sendte e-post han! Der forklarte han at han hadde sett videoen, og at han synes jeg sang veldig, veldig fint, forklarer Nereng, som postet videosnutter der hun sang på bloggen sin.

Det var en av disse Eriksen fikk nyss i via sin datter, Andrea, og dette var starten på det som nå er blitt en debutsingel.

- Planer om album til høsten
Den ferske artisten er veldig fornøyd med låten, som hun mener passer godt til stemmen hennes. Hun har ikke selv skrevet debutsingelen, men håper at hun kanskje kan få prøvd seg som låtskriver en gang i fremtiden.

- Vi har egentlig planer om å gi ut et album til høsten. Vi prøver, men aner ikke hvor mye tid vi har. Vi har ikke spilt inn noen flere låter, men jeg har hørt på noen som kan være veldig aktuelle. Vi snakke mer om det når jeg kommer tilbake fra California, avslører hun.

Lytt: Klikk her for å høre låten.

Les vår anmeldelsen her:Her er Voes debutsingel

Skal besøke Hollywood
For nå har Nereng sommerferie, men hun skal ikke ligge på latsiden av den grunn. Ungjenta skal på språkreise til California, og dette er noe hun gleder seg stort til.

- Ahh, jeg gleder meg! Det blir gøy. Det blir skole hver dag, unntatt i helgene. Så tar vi helgeturer til Hollywood, Las Vegas og til forskjellige steder i California, forteller hun, og forsikrer oss om at hun skal blogge fra solstaten.

- Vet ikke hvor mye jeg tjener
For det er nettopp bloggingen som har ført Nereng dit hun er i dag. Med omkring 70.000 lesere hver dag, har hun mer besøk enn mange nettpublikasjoner, noe som garantert må være en lukrativ inntektskilde for den unge jenta.

- For å være helt ærlig, så vet jeg ikke hvor mye jeg tjener på bloggen. Jeg spurte pappa her om dagen, men han svarte at han ikke vet selv. Alt settes inn på min konto, men jeg har ikke lyst til å vite selv hvor mye jeg tjener. Jeg vet jeg tjener penger på det, og jeg tror det er en del, men jeg vet ikke selv, påstår bloggeren.

Hun fortsetter.

- Jeg får en sum på kortet mitt hver måned. Bruker jeg opp de kronene, får jeg ikke mer penger. Det synes jeg egentlig er veldig greit, for da blir det ikke sånn at jeg shopper og shopper.

- Det eneste som teller
Som mange andre på hennes alder er hun glad i å shoppe, men mener selv hun ikke har den meste kreative stilen.

HTML EMBED

- Jeg får mest positive tilbakemeldinger selv om noen synes stilen er kjedelig. Men bloggen min er ikke en moteblogg liksom, så de kan ikke forvente at jeg skal ha verdens mest spesiell stil. Jeg kler meg i det jeg synes er bra å gå i selv. Så lenge du føler deg bra i de klærne du går i, så ser det bra ut. Det er egentlig det eneste som teller, sier hun.

- Drivkraften til å fortsette
Men både hva Nereng har på seg, hva hun skriver i bloggen sin og sier ellers blir lagt merke til. Tidligere i år toppet hun listen over kvinner, unge jenter ser opp til, men de positive tilbakemeldingene hun får går ifølge den populære jenta, ikke til hode på henne.

Men det er alikevel noe som gjør inntrykk på Nereng.

- Noen av e-postene og kommentarene som gjøre meg glad, tar jeg vare på. Jeg blir så rørt at de er en del av drivkraften til å fortsette, avslører hun.

Kommentarer til denne saken