(Avisa Oslo)

Etter at Emilie Nereng (25), også kjent som «Voe», delte et bilde av seg på Instagram for noen uker siden, tok det ikke mange minuttene før det kokte i kommentarfeltet og likerklikkene haglet inn.

På et par timer var bildet, der 25-åringen sitter i bar overkropp og viser frem kviser hun har på ryggen og i ansiktet, det mest likte bilde av henne i sosiale medier – med rett under 30.000 likerklikk.

– Rekk opp hånda de som synes det er for lite kviser på Instagram, skrev Nereng til bilde som skapte overskrifter hos blant andre Dagbladet og TV 2.

Men ikke bare her til lands har Nereng vakt oppsikt med bildet. Også i utlandet hylles hun for åpenheten.

Skapte overskrifter i utlandet

Et par dager senere kastet også danske BT seg over det populære bilde på Instagram og skrev en lengre sak om kvisestuntet.

«25 år gamle Emilie viser frem tabuet», lød overskriften som har generert flere danske fans til profilen til influenseren.

– Jeg ble ganske overrasket over at bilde vakte så mye oppmerksomhet, og at også en avis i Danmark omtalte det, forteller Nereng til Avisa Oslo.

Helt siden bildet ble delt har Nereng fått daglig respons på kvisestuntet. Men denne gang strekker tilbakemeldingene seg langt utover kommentarfeltet. Folk har også tatt direkte kontakt med henne.

– Det er folk som sender meg meldinger og takker meg for at de ikke føler seg alene lenger. Folk skriver også at de synes det var vakkert og at det var bra av meg å dele et fint bilde av kviser, sier Nereng.

Turte først ikke å publisere bildet

Nereng, som de siste årene har bodd på St. Hanshaugen, forteller at hun tok bildet helt spontant en dag hun følte seg ekstra nedfor og sliten.

– Det var et veldig spontant påfunn. Jeg har slitt veldig i det siste med kviser som har blusset opp i ansiktet og på ryggen. Jeg var egentlig ganske nedfor den dagen, og veldig lei av å se polerte fremstillinger av andres fjes og kropper i sosiale medier. Jeg vet jo at jeg umulig kan være den eneste som sliter med dette problemet, så da bestemte jeg meg rett og slett for å ta et typisk instagrambilde, men uten å redigere bort kvisene som mange gjør, forteller Nereng til Avisa Oslo.

Etter bildet ble tatt brukte Nereng over en uke på å bestemme seg for om hun turte å publisere det.

– Jeg visste ikke om jeg turte å dele bildet. Alle spontane påfunn jeg gjør er ofte basert på følelser, så jeg ville ikke forhaste meg. Jeg brukte en uke på å gruble på det, så bestemte jeg meg for å dele det. Mye på grunn av posisjonen jeg er i. Jeg følte det var viktig å vise noe annet enn de plettfrie bildene som ofte blir delt i sosiale medier. Jeg angrer ikke på det nå, sier Nereng.

Mener det er viktig å dele virkeligheten

Ifølge Nereng er det altfor lite kviser i sosiale medier, og mener det kan være grunnen til at det er så mange som skammer seg over det.

– Vi må begynne å dele litt mer ærlige bilder. I hvert fall i den perioden vi er i nå med både strenge smittevernregler, og kortere dager, som gjør at vi ser mindre til folk rundt oss. Jeg har i hvert fall selv erfart at jeg blir enda mer påvirket av det jeg ser i sosiale medier nå, enn det jeg gjorde tidligere. Til vanlig tenker jeg ikke så mye over om jeg har en kvise eller to, fordi jeg har andre ting som skjer i livet mitt som heller tar fokuset. Nå som vi ikke ser så mye til folk lenger, og det er lite som skjer, har vi kun sosiale medier å sammenlikne oss med, sier Nereng.

Helt siden koronapandemien traff Norge i mars har Nereng forsøkt å ha et bevisst forhold rundt dette. I sommer, mens hele Norge reiste rundt på Norgesferie og delte perfekte bilder fra opplevelsene sine, valgte Nereng å heller dele de ærlige bildene.

– Det er jo også ofte de ærlige bildene som engasjerer folk mest også. Det er det som er gøy, sier Nereng til Avisa Oslo.