Eminem
Relapse: Refill
Interscope/Universal

I mai parkerte Eminem de som tvilte på at en amatørjunkie skulle kunne gjøre et comeback etter fire års fravær med mye rehab og lite musikk. Men selv om Slim Shady ikke hadde sommeren i sin hule hånd med hitsingler, er «Relapse» årets mest solgte rapalbum. Dessuten er det en 100% rålekker skive.

Hvorfor drar den nå edru Em en Lady Gaga og gir ut en ny versjon med 7 ekstra låter? Fordi han først lovet «Relapse 2» før året var over, noe han ikke holdt. Selv om få trodde ham, putter han et plaster på eventuelle sår via påfyll som han ikke lenger føler passer til oppfølgeren.

Kanskje fordi han på «Refill» er både ekstra fjollete og superhissig med rappingen a la da han startet opp på 90-tallet? Uansett årsak; Den nye «pilledosen» er topp underholdning.

På åpningssporet «Forever» (også med i filmen «More Than a Game») parkerer lysluggen Kanye West, Lil Wayne og den nye favoritten Drake via et forrykende vers få kan matche, mens han roer det ned på kliss nye «Music Box», coked up med en pistol i hånden og morens sminke i ansiktet.

Skrullete linjer under beltestedet fortsetter på «Takin’ My Ball» (også med i spillet «DJ Hero») hvor Kim Kardashian får en kjepp opp i sin berømte rumpe mens lysluggen slår Heidi Klum i ryggen med et balltre, for så å hylle morderen fra «Nattsvermeren» på «Buffalo Bill» samtidig som han rapper som Yoda fra «Star Wars». Barnslig, men levert på tøff måte med catchy refrenger.

Eminems mentor Dr. Dre, som har produsert mesteparten, slipper selv til på mikrofonen på dramatiske «Hell Break Loose» - og høres skamløst bra ut til å nesten være pensjonist. (Selv om vi tipper Em har skrevet doktorens vers.)

Styrtrike Marshall Mathers skryter aldri av penger, men på «Elevator», som Em har produsert selv, referer han til sin suksess; Før trodde han platinasalg var uoppnåelig, men i dag er han en SoundScan-konge som lever «large».

- Eighty-some millions records worldwide later / I'm living in a house with a fuckin’ elevator.

Men hip-hop-millionærer er ikke som andre millionærer:

- This is my house, all 9000 feet / so you can suck my dick with Amy Winehouse's teeth.

Er man ikke tilhenger av Slim Shady, blir «Refill» drøy, dustete kost, men påfyllen vil gi selv kritiske Eminem-fans en ekstra god jul. Han er lett en av verdens beste rappere, og nå er vi jaggu spente på «Relapse 2».

SJEKK FLERE MUSIKKANMELDELSER HER.