Gå til sidens hovedinnhold

- Hell no!

Emma Stone er kanskje et moteikon, men det skyldes ikke hennes egen smak, forsikrer hun.

BERLIN (SIDE2:) Emma Stone er en av de hotteste unge kvinnene i Hollywood om dagen. Hun har en karakteristisk, litt hes stemme og en klingende latter, noe som visstnok skyldes følger av alvorlig kolikk som spedbarn. Og altså en stil mange unge kvinner trakter etter. Men den vil hun ikke ta ansvaret for selv.

- Om jeg noen gang vil designe mine egne klær. Hell no! Stilen min er bare min stylists fortjeneste. Det er klart at jeg har fått mine meninger etter som jeg har vært med på dette en stund, men jeg har ingen planer om å designe selv!

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

Snakker ikke om privatliv
Om du ser «Croods» i originalversjon på kino denne påsken, vil du høre Stone som steinaldertenåringen Eep.

- Jeg ga henne en veldig lyst, tegneserieaktig stemme. Så jeg endte opp med å måtte spille det hele inn på nytt, sier hun.

For Emma Stone ble The Amazing Spider-Man «lifechanging» som hun kaller det. Kanskje ikke minst fordi hun møtte samboern Andrew Garfield på settet. Men det snakker hun ikke om.

Da kan hun heller snakke om nedturen som skuespiller.

- De fleste roller du tar, endrer deg på en eller annen måte, sier hun. Også de rollene hun ikke får. Emma Stone har tidligere fortalt hvordan hun hørte Hayden Panettiere få rollen i «Heroes» som hun skulle prøvespille for gjennom de litt for tynne veggene på kontoret der hun satt og ventet på tur.

Arbeidsløs i tre år
Stone hadde nærmest vært arbeidsløs i tre år og kaller opplevelsen følelsen av å nå bunnen.

- Jeg brukte alle de tre årene der jeg burde ha vært på videregående skole til å gå på auditions og få nei. Det er ikke noe jeg anbefaler tenåringer. Men da kunne jeg heller ikke gi meg på en måte, sier hun.

Hun sier at du som skuespiller må utvikle en viss form for fatalistisk tro.

- Som skuespiller må du tenke at om du ikke får en rolle, så var det ment sånn. Det er som forhold, fungerer de ikke, så er det nok fordi dere ikke passer helt til hverandre.

- Da Hayden Panetierre fikk rollen i «Heroes», tenkte jeg jo «skal det alltid bli nei, nei nei». Så gikk det to uker og så fikk jeg «Superbad».

Komediemodeller
Filmen fra 2007 ble Emma Stones store gjennombrudd. Hun sier at det da også er komedie som ligger hennes hjerte nærmest. Hun vokste ikke opp med bare Spice Girls som rollemodeller, men også kvinnelige komedieikoner som Lucille Ball og Gilda Radner.

- De kunne formidle smerten bak det morsomme, sier hun.

Selv presset hun moren sin til å flytte til Los Angeles da hun var 15 år. Ingen av foreldrene har bakgrunn i skuespill.

- Faren min forsto at det var dette jeg ville gjøre, så han støttet meg. Foreldrene mine har aldri sett på meg som en forlengelse av dem, men som et eget individ, sier hun.

Hun sier at det viktigste for henne i bransjen hun er i, er å ha hodet på rett plass. Og fokusere på det som faktisk er viktig. Som at familien har det bra og at hun selv føler seg tilfreds. Å lese blogger og kommentarer, som hun nylig gjorde, er ikke veien å gå, sier hun.

Da en journalist bemerker at hun virker som hun har utviklet et litt kynisk syn på tilværelsen, responderer hun.

- Du skulle sett meg da jeg hadde lest de kommentarene. Da gikk kynikeren i meg til å gå helt bananas.


Kunne gjort noe annet

Emma Stone (hvis navn egentlig er Emily, men det var en annen skuespiller som het det samme), sier hun godt kunne ha gjort noe annet enn å være stjerne

- Om jeg ikke skulle ha vært skuespiller, ville jeg skrevet, laget dokumentarer, drevet et teaterkompani, vært baker eller drevet blomsterbutikk. Det er mye jeg kunne gjort om jeg ikke var skuespiller.

At hun ikke tar seg selv så høytidelig, viser også hennes kommentar når en journalistkollega forsøker å trekke de store linjer i filmen «Croods».

- Det handler jo om å frigjøre seg fra konservatismen og våge å tenke nytt, sier han.

- It’s the Croods Man, come down! Svarer Emma Stone lattermildt.

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka

Kommentarer til denne saken