Gå til sidens hovedinnhold

Her døpes lille Emma

Tirsdag er det klart for dåp i Slottskapellet.

(SIDE2): Sist gang det var en kongelige dåp i kapellet var i 2006 da prins Sverre Magnus (3) ble båret fram av sin bestemor, dronning Sonja. Men tirsdag er det igjen klart for stordåp med yngstedatteren til prinsesse Märtha Louise (37) og Ari Behn (36).

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Turbulent
Emma Tallulah Behn (cirka fire måneder) kom til verden 29.september i fjor - dagen før pappas bursdag.

Det har vært en turbulent tid i Aris liv de siste dagene - krass kritikk mot statsviter Carl-Erik Grimstad har fylt spaltemeterne og debattprogram så vel som ulike talkshow har vært gjenstad for diskusjon rundt temaet.

Bakgrunn:- Dette er min personlige vendetta

Ingen foto
I helgen skrev Aftenposten at Märtha og Ari ønsket fotoforbud av barna under dåpen, men det ønsket ble ikke etterfulgt og Side2 følger morgendagens dåp i Slottskapellet som planlagt.

Sokneprest Gunnar Næsheim i Lommedalen menighet er forrettende prest under dåpen.

Hemmelig
En kongelige dåp er en stor fest for den skandinaviske kongehusene og andre kjente fra inn- og utland. Denne dåpne blir nok ingen unntak - lille Emma Tallulah skal som sine søstre og søskenbarn ha flere enn en fadder og den kongelige kretser, men hvem det blir hemmeligholdes enn så lenge.

Treåring og storsøster Leah Isadoras faddere er prinsesse Laurentien av Nederland, Gry Brusletto, Katharina Salbu, Espen Bjørshol, Didrik Vigsnæs og Jon Andreas Håtun.

Det var dronning Sonja som bar Leah Isadora til dåpen, mens kongen bar storesøster Maud Angelica (5).

Kronprins Haakon, prinsesse Alexandra zu Sayn-Wittgenstein-Berleburg, Marianne Ulrichsen, Kåre Conradi, Anja Sabrina Bjørshol og Trond Giske er faddere til Maud Angelica.

Grunnstein
Slottskapellet sto ferdig tidlig på 1840-tallet og er utformet av slottsarkitekt Lonstow.

Det var kong Carl Johan som ned grunnsteinen til Slottet i 1985 og den steinen ligger under alteret i kapellet. Plasseringen av steinen viser hvor viktig kapellet var som en del av et kongelige residensslott og er det eneste rommet på Slottet som bærer Carl Johans monogram.

Kapellet har sideskip hvor det er felt inn gipsrelieff av de fire apsotlene. Fargevalgene for interiøret går i grått, beige, fiolett og brunt som skal være typisk for tidsepoken det ble bygget.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Restaurert
Da prinsesse Ingrid Alexandra (4) ble døpt i 2002 ble kapellet restaurert og ligner slik det var da Slottet ble innvidd i 1849. Dåp og konfirmasjon for kongefamilien, samt parade for kong Haakon 7. og kong Olav er noe av det kapellet er brukt til utover vanlige gudstjenester og kirkekonserter.

Kilder: Kongehuset.no og wikipedia

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Reklame

I dag: Knalltilbud på populære turbukser

Kommentarer til denne saken