Gå til sidens hovedinnhold

En annerledes liten by

Med Lena Nymark på vokal og Martin Taxt på tuba, framstår Silucian Town som en høyst original liten småby.

Silucian Town
Saga of I Land
AIM Records/Musikkoperatørene

De lager svært personlig musikk uansett om det er egne låter og tekster eller pop-klassikeren «Stand By Me» vi blir servert.

De som husker tilbake helt til 90-tallet, vil minnes en morsom og spennende duo ved navn [tu’ba] bestående av Lars Andreas Haug på tuba og Live Maria Roggen på vokal. Noe slikt hadde aldri kongeriket opplevd tidligere og sannsynligheten for at det skulle skje igjen var vel heller ikke overhengende.

Ingen hast
Med Silucian Town har det altså skjedd, og Lena Nymark og Matin Taxt, henholdsvis fra Langevåg på Sunnmøre og Melhus ikke langt fra Trondheim, gjør på ingen måte skam på tradisjonen. Nymark og Taxt, som begge er utdannet fra Norges Musikkhøgskole, har ikke akkurat forhasta seg med å gi ut sin debut-CD. De begynte å spille sammen i 2001 og musikken til «Saga of I Land» ble spilt inn allerede i 2004. Hvorfor den har blitt liggende på hylla fram til nå vet jeg ikke, men når enden er god er alt godt er det vel noe som heter.

Visepop
Lena Nymark har skrevet mesteparten av både tekst og musikk med Martin Taxt som viktig bidragsyter også der. De kaller det sjøl for improvisatorisk visepop med elementer fra fransk musette blandet med et nordisk, melodiøst uttrykk. Det er for så vidt greit oppsummert og de som da aner at dette er noe helt for seg sjøl, har helt rett. Når så klassikeren «Stand By Me» også får en helt spesiell tolkning, så sier det seg sjøl at vi befinner oss i en spesiell liten småby.

Skjør setting
Det er åpenbart at vi har med to unge musikanter å gjøre som kjenner hverandre godt og som stoler på hverandre noe så voldsomt. I en så skjør setting som dette med kun stemme og tuba – med diskret hjelp fra et par strykere på noen spor – er det helt avgjørende og de to vet til enhver tid hvor de har den andre.

Hvor Silucian Town befinner seg i dag, tre år etter at denne innspillinga er gjort, vet jeg ikke. Det som mer enn aner meg er at der er det i alle fall ikke kjedelig.

Reklame

Bestselger: Slik får du kajakk til en tidel av vanlig pris