Gå til sidens hovedinnhold

En av tidenes mest ikoniske biler kommer til Norge

Gode nyheter for alle som er glad i Mustang.

Ryktene og informasjonen har gått om det i en god stund allerede, men nå bekreftes det over enhver tvil fra Ford selv: Neste generasjon av Mustang - den 6. i rekken - kommer til å være en såkalt «global» modell som vil bli tilgjengelig for salg i hele verden.

Bilen vil offisielt bli avduket 5. desember.

Har vært vrient

Dagens modell er i utgangspunktet kun laget for det amerikanske markedet, der bilen trenger ombygging for å tilfredsstille det norske markedet - noe som blant annet går på hvordan blinklysene bak fungerer.

- Mustang er mye mer enn bare en bil for hærskaren av Mustang-entusiaster rundt om på kloden. Når du opplever Mustang tenner den en følelse av optimisme og uavhengighet som inspirerer oss alle, sier Steve Kimber, sjef for Ford i Norge.

Amerikanske muskelbiler er noe som ikke har vært en spesielt god investering i Norge tidligere, om en ønsket å ta på seg jobben med ombyggingen. Årsaken er at motoralternativene ikke har vært de mest miljøvennlige.

300 hester

Ryktene skal ha det til at bilen i Europa vil presenteres med en modifisert utgave av motoren som sitter i Ford Focus ST. Det skal være snakk om en 2,3-liters firesylindret EcoBoost-motor med rundt 300 hestekrefter. Det blir med andre ord godt med futt, men ikke helt den V8-lyden som vi forbinder bilen med.

En annen vesentlig endring som vil ligge til grunn når den nye generasjonen Mustang dukker opp, er at tiden da bakakslingen nå ikke lenger vil tvinge bakhjulene til å bevege seg avhengig av hverandre (live axle), men en mer moderne løsning der hjulene beveger seg uavhengig av hverandre.

Designmessig viser spionbilder at det ikke er snakk om kvantesprang fra dagens modell, men ryktene skal ha det til at den er marginalt mindre enn dagens versjon.

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen

Kommentarer til denne saken