Gå til sidens hovedinnhold

En deilig jobbeseier

ULLEVAAL STADION (vif.no): Tom Henning Hovi var strålende fornøyd etter at Molde ble slått på Ullevaal. – Dette var en jobbeseier, seier han til vif.no.

Kaptein Tom Henning Hovi spilte midtstopper mot Molde, i fraværet av både Kjetil Wæhler og Ronny Johnsen. En oppgave han løste med største selvfølgelighet.

- Det gikk greit i dag. Jeg synes ikke Molde skaper så mye, selv om de har et trykk mot oss. Mot en spiller som Friend gjelder det å være smart, ikke alltid gå i duell, og noen ganger falle av. Vi visste hva vi møtte, han er en tøff og god spiller, sier Hovi til vif.no etter kampen.

Har mer å gå på
Vålerenga spilte sin tredje kamp på rad uten tap, og har hentet syv poeng på disse oppgjørene. Allikevel er det ikke alt som stemmer.

- Vi er litt vanskeligere å slå nå enn tidligere i sesongen, men vi har litt å gå på. Det var veldig deilig med tre poeng i dag, det var en jobbeseier, der vi var best i første omgang, og kanskje spilte litt mer trygt i andre omgang. Sånn blir det gjerne også når vi er i den situasjonen vi er, vi var kanskje litt prega av studens alvor, det er lenge siden vi har ledet 2-0 for å si det sånn, forklarer han.

- Når det er sagt, synes jeg vi alt i alt vinner en fortjent seier, avslutter kapteinen.

Flo på gang
Kjetil Rekdal var naturlig nok veldig fornøyd med tre poeng i dag, og synes også det var morsomt å se at Tore André Flo nærmer seg formen.

- Han holder 90 minutter i dag, det er lenge siden. Selvfølgelig blir han sliten mot slutten, men han viser i dag at han er på gang, og at vi vil få god nytte av han utover. Med litt flaks i dag kunne han også ha scoret, skryter Rekdal.

Rekdal er også godt fornøyd med at Vålerenga tålte presset som lå på laget før kampen.

- Vi måtte vinne i dag, og vi tålte det presset, det gleder meg veldig. I dag skulle vi tyne oss selv, og det klarte vi. Det er fortsatt noen spillere som mangler litt på maksformen, og det må vi jobbe med. Vi sliter enda litt med å ha vært plaget av mye skader og sykdom det siste halve året, forklarer han.

- Nå skal vi ha en god treningsuke inn mot kampen mot Stabæk, vi har ni dager på oss. Da skal vi jobbe godt inn mot den kampen, og får vi et godt resultat der er vi helt klart med når høstsesongen begynner, avslutter han.

Tomåls-Freddy
Freddy dos Santos ble dagens store helt med sine to scoringer, fra den posisjonen han trives best i.

- Jeg synes selv jeg er best, og jeg trives best på høyrekanten. Vi har gode spisser i klubben, men jeg spiller der jeg får beskjed om.

At det var han som scoret to mål, betydde ikke så mye, så lenge Vålerenga vant.

- Det viktigste er at vi vinner, men det er selvfølgelig veldig morsomt å score. Det er ikke så ofte jeg scorer to mål i en kamp, avslutter helten.

Ikke helt friske
Rekdals assistent, Petter Myhre, var naturlig nok også godt fornøyd med resultatet, men innrømmer at Vålerenga ikke er helt friske enda.

- Det var deilig at vi holdt nullen i dag, og det var godt å se at det var vår tur til å score på vår første sjanse for en gangs skyld. Det gir selvtillit og vi slipper å jage, forklarer han.

Om selve kampen, synes han Vålerenga viser mye bra, men som Tom Henning Hovi, mener han også at Vålerenga mangler litt spillemessig.

- Vi gjør en ok kamp men får et veldig godt resultat. Samtidig får vi andre resultater i Tippeligaen som går vår vei, noe som gjør at vi kan henge med. Vi er ikke helt friske enda, men skal bruke de ni dagene før Stabæk godt, og ikke minst bruke sommerpausen godt, så vi kommer tilbake enda sterkere på høsten, avslutter han.

Reklame

NÅ: Stort salg på sport og friluft

Kommentarer til denne saken