Gå til sidens hovedinnhold

En god natts søvn styrker helsen

Mange mener det er et statussymbol å sove så lite som mulig og fortsatt fungerer normalt på jobb og skole. Men immunforsvaret ditt kan ha godt av noen timer ekstra på puten.

Etter å ha undersøkt en gruppe frivillige som ble vaksinert mot hepatitt, konkluderte tyske forskere med at de som fikk tilstrekkelig med søvn den påfølgende natten etter vaksinen tålte den mye bedre, melder Reuters Health.

Store forskjeller
Dette tyder på at en uthvilt persons immunforsvar er bedre rustet for å bekjempe infeksjoner enn hva som er tilfellet hos en som har fått for lite søvn.

Når en person blir vaksinert blir immunforsvaret eksponert for en passiv utgave av viruset, noe som gjør det mulig for kroppen å produsere antistoffer mot sykdommen før man blir smittet. Derfor kan vaksiner også brukes for å teste immunforsvaret hos en person.

Fire uker etter at testpersonene ble vaksinert viste det seg at den gruppen som sov godt etter å ha blitt vaksinert hadde dobbelt så mange antistoffer i kroppen som de som ikke hadde sovet tilstrekkelig.

Reklame

Vårens kuleste sneakers til herre