I løpet av en uke har antallet aktive spillere økt med 100.000 til over 500.000. Det melder Funcom mandag formiddag.

NA24 -din næringslivsavis

Totalt har over en halv million spillere registrert nøkkelkoden i forbindelse med spillet på Funcoms registreringssystem.

- Spillet har som ventet gjort det veldig bra på salgsoversiktene i lanseringsuken og har vært på salgstoppen i mange av de store markedene, skriver Funcom i en børsmelding.

Utsolgt i enkelte butikker
Spillutviklerne melder også at «Age of Conan» er blitt rapportert utsolgt eller nær ved å bli utsolgt i mange butikker og områder i flere markeder. Nå jobber partneren Eidos med å sende ut flere spill til forhandlerkjedene de kommende ukene.

Les Spillmagasinets omtale: «Age of Conan» er ren magi!

20. mai ble spillet lansert i USA, og 23. mai ble det sluppet på det europeiske markedet. Det skjedde etter at lanseringen ble utsatt og forsinket en rekke ganger. Funcom har satset tungt på «Age of Conan» og har fått rikelig med omtale. Spillet har vekket oppsikt på flere av de største bransjemagasinene og mottagelsen har så langt vært god. I aksjemarkedet er de spent på hvor godt salget går, og hvor lojale spillerne blir. Forventningene har vært skyhøye til satsingen på flere hundre millioner kroner.

Stor interesse
Funcom melder at lanseringene har gått bra uten store tekniske problemer.

Rett i forkant av lanseringen tok interessen for aksjen seg betydelig opp. Fra å ha vært handlet ned mot 17 kroner per aksje i januar, har kursen steget til toppnoteringen på 55,50 kroner dagen etter at spillet ble lansert i USA. Da var Funcom verdsatt til over 2,9 milliarder kroner. Siden den gang har aksjen falt til 47,70 kroner, men så langt i år har aksjekursen steget mer enn 90 prosent.

Følg Funcom-aksjen her