Gå til sidens hovedinnhold

En haug med nye kameraer

I dag var den store lanseringsdagen av nye kameraer. Nikon og Canon lanserte en haug med nye kameraer for alle behov.

Det er åpenbart at alt skal skje på en gang slik at ingen av produktene får skikkelig fokus. Nikon lanserte i dag fem nye kompakte kameraer. Canon lanserte tre nye, ett speilrefleks og fem nye videokameraer.

Vi har omtalt Canons nye speilrefleks i en egen artikkel her .

Nyhetene

Canon PowerShot A710 IS:
Dette er den nye toppmodellen i PowerShot A-serien, og blir den første modellen som får bildestabilisator. Kameraet har 7,1 megapikser oppløsning og 6X optisk zoom. I motsetning til de fleste PowerShot-kameraene, har ikke 710IS utvippbar skjerm.

Kameraet kommer med 9 punkters autofokus og 2,5 tommers LCD-skjerm Pris er rundt 3.300 kroner.

Canon PowerShot A640 og A630:
For bare noen måneder siden avblåste Canon det såkalte megapikselkappløpet på digitale kameraer. Likevel lanserer de nå A640 med 10 megapiksler oppløsning. A630 er det samme kameraet med 8 megapiksler oppløsning.

Begge kameraene har 2,5 tommers LCD-skjerm og 4x optisk zoom. Prisen på de to kameraene er rundt 3.100 og 3.800 kroner.

Nikon Coolpix S10:
Dette er Nikons nye vridbare kamera med hele 10x optisk zoom og bildestabilisator. I likhet med PowerShot-kameraene har den en 2,5 tommers LCD-skjerm og mulighet for ISO800. Optikken skal ha en lysstyrke på f3,5.

Nikon Coolpix S7c:
Dette er det nye tynne designkameraet fra Nikon på 7,1 megapiksler og 3x optisk zoom som nå har fått FiFI. Det er utstyrt med elektronisk bildestabilisator, ISO på opp til 1600 og en LCD-skjerm på 3 tommer. Utsalgsprisen blir rundt 3.600 kroner når den kommer i oktober.

Nikon Coolpix S9:
Nok et tynt designkamera med en oppløsning på 6,1 megapikser og 3x optisk zoom. Kameraet er utstyrt med 2,5 tommers LCD-skjerm, og optikken beveger seg ikke ut av selve kameraet når du zoomer.

Kameraet er utstyrt med en Stop Motion-filmfunksjon slik at du kan lage spesielle animasjonsfilmer. Prisen blir rundt 2.400 kroner.

Nikon Coolpix L5:
Dette er funksjonskameraet i den nye L-serien. L5 har fått bildestabilisator, D-lighting, en autofokus som automatisk fokuserer på ansikter, uansett hvor de befinner seg i bildet og en avansert detektor for røde øyne.

LCD-skjermen er på 2,5 tommer og L5 har 5x optisk zoom. Prisen blir rundt 3.000 kroner.

Nikon Coolpix L6:
Nikon er først og fremst fornøyd med batterikapasiteten på sitt nye L6-kompaktkamera. Kamerat skal visstnok kunne ta opp til 1000 bilder forutsatt at du bruker korrekte AA-batterier.

Kameraet er en av veldig få kompaktkameraer på markedet som tilbyr en brennvidde på 28mm på full vidvinkel, noe som gjør at du kan ta relativt gode vidvinkelbilder. Nikon har valgt å implementere en minnebrikke på 23 megabyte i kameraet, noe som strengt tatt er helt bortkastet i tillegg til SD-kortleser. Prisen blir rundt 2.200 kroner.

Se bilder av alle disse kameraene, samt Canons nye videokameraer under.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar