Gå til sidens hovedinnhold

En heidundrande svensk fest

Hun har spilt mot Sarah Michelle Gellar og vært Smala Sussie, men i sin siste film tar Tuva Novotny seg en real fest - på New Zealand.

(SIDE2:) – Her må jeg fremdeles snakke mye om såpeserien jeg var med på, humrer Tuva Novotny til Side2 og sikter til «Skilda världar» som ga startskuddet for henne i hjemlandet Sverige.

Men de fleste nordmenn vil nok kjenne henne igjen som Fares Fares svenske kjæreste i «Jalla, Jalla» eller som den mystiske forsvunne Sussie aka Miss Motor i komedien «Smala Sussie».

Fest på New Zealand
Novotnys gode karriere på hjemmebane gjorde at bladet Café flere ganger nevnte henne som «den mest sexiga tjej» i Sverige. Men de siste årene har Tuva bodd i København med sin dansk-norske mann Nikolaj.

Årsaken til at hun er i Norge er imidlertid ikke hennes families norske forbindelse, men den new zealandske dramakomedien «Fiji Drive. No 2». En film om en stor fest – der bestemor Nanna tar grep over familien og skal bestemme hvem som skal etterfølge henne som overhode.

Novotny spiller den uinnvidde og utenlandske kjæresten til et av barnebarna som får mer fest, moro og slåssing enn hun hadde regnet med.

SE TRAILER:Fiji Drive: No 2

Internasjonalt oppsving
- Det var veldig interessant å komme dit ned og få innblikk i konflikten som råder mellom maoriene og stillehavsfolket om rett til land og annet. Samtidig er ikke dette nok en maorifilm med et sosialrealistisk tema som «Den gang vi var krigere». Dette handler mer generelt om hva som skjer mellom familiemedlemmer, sier hun.

Dette er Novotnys andre store rolle etter at hun spilte avdøde eks-Rolling Stone Brian Jones kjæreste i «Stoned». Deretter tok hun turen over dammen for å spille i «Addicted» med Sarah Michelle Gellar.

Det var en ganske annen opplevelse – et stort sett med stjerner og trailere og egoer.

Tøft møte med Hollywood
- Å stå foran kamera er det samme. Alt utenom er et utrolig sirkus. Det er kjempespennende å oppleve det, men jeg må innrømme at jeg første uken lurte fælt på hva jeg gjorde der, sier hun.

Hun sier hun er glad at skandinaver har den holdningen til teater og skuespill at jobben kommer først.

- Sarah Michelle Gellar har jo vært med siden hun var tre. Det er bisniss på et helt annet plan. Bare navnet hennes er jo et varemerke, sier Tuva. Bare det at man i store hollywoodproduksjoner bruker stedfortredere i scener der kamera ikke er vendt mot dem, gjorde det hele enda mer merkelig.

- Det var ikke bare å sitte ned og diskutere scenen over en kaffekopp, sier Tuva.

Ut i verden
Sammen med ektemannen, som har gjort det å være «dansk eventyrer» til levebrød. seilte hun jorden rundt i fjor. De har begge bestemt seg for at arbeidsplassen ikke trenger geografisk å begrense seg til Skandinavia.

Og om knappe to måneder blir de tre i familien.

Da tar Tuva litt mammafri før hun starter ny film i Danmark til sommeren.

- Jeg er for rastløs til å gå hjemme i barsel ett år, sier hun.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen