Gå til sidens hovedinnhold

En meglers bekjennelser... (Del 4)

utavMarkedet.no har fått tilgang til en aksjemeglers hemmelige dagbok. Les hvordan det går når han skal plukke opp gratis-penger i Statoil

utavMarkedet.nos redaksjon har fått tilgang til den hemmelige dagboken fra en aksjemegler.Les de tidligere dagbok-notatene her:En meglers bekjennelser... (Del 3)
En meglers bekjennelser...(Del 2)
En aksjemeglers betroelser...

Lørdag 26. februar:

Kjære dagbok...Å få sparken er ikke så ille som man skal ha det til. Jeg har satt opp to skjermer på kontoret og sendt inn papirene til Brønnøysund for å starte opp mitt eget forvaltningsselskap. Min første investering har vært å shorte 10.000 aksjer i Statoil og tegne meg for tilsvarende i statens nedsalg. Ikke bare det: jeg har tegna for kjærringa, mamma, en gammel grandtante jeg trodde var dau, brodern som studerer i USA.... kort sagt:JEG HAR SETT MULIGHETEN OG TATT DEN!

Tenkt! Penger å plukke fra gaten! Jeg solgte aksjene på 109,50 og kan kjøpe dem av staten for 106,1! Det er gratispenger!!!Og ikke minst en fin startkapital til mitt nye enmannsforetak! Ikke trenger jeg å flytte penger JEG IKKE HAR til meglerkontoen heller!!!!Fantastisk! Tenk det, dagbok! Jeg har slitt ræven av meg som megler i mange år! Men pengene blir jo til på andre siden av telefonrøret. Kjære dagbok! Det er på tide å høste fruktene!P.S:

Kjærringa er i passe dårlig humør etter ta MasterCard-kortet hennes ikke virket lengre.Som du vet er hu på venninneferie i KOS, og har selvfølgelig tatt med MITT KORT! Hun ringte meg gråtkvalt og sa at kortet ble klippet på en restaurant. Det er merkelig hvordan ting snur seg! Nå er hun sint på seg selv – IKKE PÅ MEG! At jeg sperret kortet skal hun aldri få vite...(red. anm: les Del tre for å vite hvorfor kortet ikke virket lengre...)Søndag 27. februar.

I går var vi på tax-free fest hos en av kjærringas venninner etter at de kom hjem. Kjære dagbok: Her ved lover jeg meg selv:Aldri si 'MasterCard Hore' til kona igjen. Aldri kall den mannlige kjæresten til kjærringas venninne for 'MasterCard Marxist.' Og: Aldri kjør i fylla lengre. En Audi A6 er ikke sexy med knuste lykter. Men på den positive siden:Jeg slipper kjedelige middager med Line og Kjartan, EVER!!!Mandag 28. februar:

Faen! 1.845!!!! Jeg fikk bare 1.845 aksjer!!! Det vil si: Hver av de fem kontoene jeg tegnet på fikk BARE 1.845 aksjer! Og jeg som er short 50.000 aksjer! Kursen sluttet på faens 112,75 kroner!!!! Enkel hoderegning: MINUS -131.135 KRONER!!!!!Hvorfor fikk vi bare 1845 aksjer!!!! Jeg tegnet jo for 10.000!! De små forbanna idiotene som ikke tør å ta sjanser og bare tegnet for 2.000 aksjer fikk jo faen helvete meg like mye!Statoil må jo for faen falle!

(Litt senere på kvelden—)Kjærringa spør om vi skal ut og feire gevinsten i Statoil. Jeg måtte ut å spy! F**** like ille som om jeg hadde bøtta Brent Blend i hele dag.Kjære dagbok: Her er status:Jeg er udekket short i Statoil med 50.000 aksjer minus de lusne drittaksjene jeg fikk fra Staten. Tap: 131.000 pluss pluss. I morgen smelles posisjonen ut av drittmegleren.MasterCardet mitt vil jeg aldri se igjen og gjelden på kortet er over grensen. Det betyr inkasso i neste uke.Banken vil ikke snakke med meg. Kjærringa forventer at JEG kjøper mink-kåpe og jeg har ikke jobb og Audien min, som jeg ikke har betalt leasingen på siden januar, er bulket etter min tåpelige tur lørdag.Synes Ibsen sa det jæ**** bra:Evig eies kun det tapte...
Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler

Kommentarer til denne saken