Gå til sidens hovedinnhold

Slanket seg over 70 kilo

- Jeg kunne ikke dø fra sønnen min, sier Wenche (42). Se den utrolige forandringen her!

(SIDE2): Da vekten viste 188 kilo bestemte Wenche Misvær seg for at hun måtte ta noen grep. Vektproblemene gjorde at hun slet med ryggsmerter og søvnapnè, og de overflødige kiloene gjorde at hun hadde store problemer med å både gå og bevege seg på normalt vis.

Som uføretrygdet alenemor var hun fast bestemt på at hun ikke skulle legge på seg ytterligere kilo, og Wenche sendte derfor spontant et brev til TVNorge, som søkte etter deltakere til realityserien «En ny start», i et håp om å bli en av ti som skulle få oppfølging av vekt- og treningseksperter i et år.

- Jeg hadde akkurat tatt ut separasjon, og tenkte at jeg måtte gjøre noe. Jeg kunne ikke dø fra sønnen min. Han var da syv år, og jeg skjønte jeg måtte gjøre noe for å overleve, sier Wenche, til Side2.

Se klipp fra serien lengre ned i saken!

- Jeg spiste vekk smerten
For Wenche startet vektproblemene tidlig. Som barn var hun ikke i utgangspunktet spesielt stor, men da hun i tiårsalderen flyttet til et nytt sted ble hun utsatt for mobbing og brukte maten som et slags trøsteverktøy.

- Jeg spiste vekk følelsene og smerten, sier hun.

Foruten å gå opp i vekt satte hetsen også dype psykiske spor, og disse har Wenche slitt mye med opp gjennom årene.

-Det jeg opplevde da tok fra meg selvfølelsen. Jeg hadde ikke noe selvsikkerhet og jeg har hatt vanskeligheter med å tro på at andre kan like meg. Jeg har trodd at jeg ikke har hatt noen verdi, og at jeg bare er tykk og stygg, sier Wenche, som virkelig begynte å legge på seg da hun var i 19-årsalderen.

Det var imidlertid først for fem år siden at Wenche ble ekstremt overvektig. For mens vekten før hadde ligget mellom 120 og 140 kilo, ble hun i løpet av noen år betydelig tyngre.

- Vekten økte etter en dårlig spiral av jojoslanking. Jeg hadde gått mye ned i vekt et par ganger, men jeg trente ikke og kiloene kom tilbake, forteller hun, og legger til at hun spesielt under graviditeten este ut.

- Jeg gikk på en hormonkur for å bli gravid og fikk et enormt spisebehov, og gikk opp 25 kilo, sier Wenche.

SE KLIPP FRA EN NY START HER:(Artikkelen fortsetter under klippet)

HTML EMBED

- Jeg følte jeg var i veien for andre
I den tro at det ikke eksisterte treningsmetoder som passet en tungvekter som henne møtte Wenche blant andre Kari Jaquesson i forbindelse med innspillingen av realityserien, «En ny start». På dette tidspunktet veide hun 174 kilo, og hun fort erfare at det fantes treningsformer som fungerte for henne.

Det skulle imidlertid vise seg at det ikke var kiloene som var vanskeligst å bli kvitt. De selvdestruktive tankene, som tynget den 40 år gamle kvinnen, hadde slått rot og ført til at Wenche ikke så verdien i seg selv.

- Jeg følte jeg var i veien for andre. For det første tar jeg mye plass på grunn av størrelsen, så det var lett å si unnskyld hele tiden. Selv om noen gikk rett på meg så sa jeg unnskyld. Det var vanskelig å jobbe vekk de tankene, man må forandre tankeprosessen, sier Wenche.

- Året var fylt med mange følelser, både sinne og glede, fortsetter hun.

Hun sier videre at det tøffeste var å innse at hun selv måtte ta ansvar og gjøre noe for å forbedre sin egen helse. Nå trener hun imidlertid fem dager i uken og veier 117 kilo.

- Jeg må planlegge middagene hver uke og kjøpe inn alt slik at jeg har det i huset. Da unngår jeg å gå i butikken, som har mange fristelser.

- Nå planlegger vi hva vi skal gjøre sammen
Også sønnen har fått glede av at Wenche har blitt en tynner utgave av seg selv.

- Nå går vi begge og venter på at snøen skal forsvinne slik at vi kan sykle sammen. Sønnen min elsker og syke, men jeg har aldri kunnet være med på det. Jeg har ikke klart det. Men nå planlegger vi hva vi skal gjøre sammen fremover, sier Wenche, som i dag er tilbake i jobb.

«En ny start» sendes på TVNorge onsdager kl. 20:30.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken